Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Escultura El gat, de Botero
Foto: Vicente Zambrano

Mor Fernando Botero, l'escultor del gat de la rambla del Raval de Barcelona

El cavall de l'Aeroport del Prat és un altre exemple de les creacions d'aquest artista colombià que ha mort a 91 anys

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Va ser un dels artistes més importants de la seva generació, tant a la seva Colòmbia natal com a la resta del món. Ara ens queda el record de les seves obres, algunes d'elles han deixat empremta en la nostra ciutat.

L'artista colombià Fernando Botero ha mort avui divendres a 91 anys. El pintor i escultor va néixer a Medellín el 1932 i és popularment conegut per ser creador d'escultures voluptuoses de grans dimensions.

Barcelona té dues obres representatives del seu estil. Per una banda, el cavall de la Terminal 2 de l'Aeroport del Prat, i, sobretot, l'icònic gat de la rambla del Raval de Barcelona. Aquestes dues creacions són només una mostra de l'abundant obra que l'artista té repartida pel món.

Botero, que continuava en actiu, va patir una pneumònia de la qual no s'ha pogut recuperar. Queda el seu talent imprès en una de les escultures més icòniques de la ciutat, el gat que és l'autèntic símbol del Raval.

NO T'HO PERDIS: les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat  

 

Últimes notícies

    Publicitat