Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mor l’il·lustrador i periodista barceloní Bernat Cormand

Una vida il·lustrant la temàtica LGTBI+ i la diversitat

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

El periodista, filòleg i il·lustrador barceloní Bernat Cormand ha mort avui als 48 anys. Cormand ha dedicat la seva vida professional a donar veu, vida i il·lustracions a les històries LGTBI+, i recentment havia presentat la seva primera novel·la per a joves a partir dels 10 anys, 'El cap als núvols' (L’Altra Tribu), i l’any 2018 va publicar 'Els dies feliços' (A Buen Paso). També ha publicat altres treballs en editorials com Cruïlla, Edicions 62, Teide o La Magrana, il·lustrant, entre d’altres, una edició de 'Viatges i flors' de Mercè Rodoreda (Nórdica Libros, 2020). Juntament amb Álex González, el 2014 va il·lustrar i escriure 'El nen perfecte' (SD edicions).

A banda de dirigir la revista Faristol especialitzada en literatura infantil i juvenil, recentment també era professor associat a Traducció i Interpretació (UPF) i crític al Diari Ara de literatura Infantil i Juvenil.

El 2016 va fer una estada de dos mesos a la residència d’artistes Spark Box Studio (Ontario, Canadà) per treballar en un projecte de llibre il·lustrat i el 2019, gràcies a la beca Montserrat Roig (Ajuntament de Barcelona) va poder escriure una novel·la juvenil en un espai de la Fundació Joan Miró.

En la temàtica LGTBI+, en el seu Treball de Final de Màster va estudiar la concepció lírica del sentiment homosexual en la poesia amorosa de C. P. Kavafis, Luis Cernuda i Jaime Gil de Biedma. 

Amb la seva obra, Bernat Cormand ha dedicat la seva vida professional a dibuixar sentiments, il·lusions i històries d’amor, respecte i amistat.

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Orgull gai

    Últimes notícies

      Publicitat