Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Neix al Zoo de Barcelona una mona aranya, una espècie en perill d’extinció

La cria es troba en perfecte estat de salut i està sent protegida per la seva mare

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La família del Zoo de Barcelona creix: aquest mes de març hi ha nascut una cria de mona aranya bruna. Aquesta espècie de mona (‘Ateles hybridus’) està en perill crític d’extinció segons la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura.  

La cria es troba en perfecte estat de salut, tot i que encara es desconeix el seu sexe. La Perla, la seva mare, l’està protegint i aquest rol és important per a la resta de femelles del grup, ja que poden observar i aprendre de com cuida a la seva cria. Actualment, al Zoo hi ha un grup familiar de 9 individus format per un mascle, tres femelles adultes i 5 femelles més joves, nascudes entre el 2016 i el 2019.

El Zoo de Barcelona participa en el programa europeu d’espècies en perill d'extinció EAZA Ex-situ Programme (EEP), coordinat per l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, per facilitar la reproducció d'aquesta espècie. La població actual de l’EEP de la mona aranya consta de 69 individus: 32 mascles, 35 femelles i 2 encara sense sexar, repartits en 16 institucions. 

A través d’aquest programa europeu, el Zoo treballa per la preservació de la biodiversitat, com ha explicat el director del Zoo, Antoni Alarcón: “aquests programes pretenen mantenir una població estable i sana a nivell europeu, perquè alguns d’aquests membres puguin reforçar les poblacions naturals i dur a terme programes de reintroducció”. 

A més, el Zoo enderrocarà l’Aquarama, que es troba en desús des de fa uns anys, per construir-hi una reserva d’animals que es preveu que estigui operativa a principis de l’any que ve. Abans aquestes instal·lacions servien d’habitacle per dofins, foques i lleons marins.

La mona aranya, en perill d’extinció 

La mona aranya és una espècie de primat que habita a les selves del nord de l’Amèrica del Sud i ocupa les parts més altes dels arbres. Es desplaça amb gran agilitat, gràcies a la seva llarga cua prènsil que utilitza com a cinquena extremitat i per l’absència de polze a les mans. La població natural d’aquesta espècie està desapareixent de manera preocupant i en els últims 45 anys ha disminuït en un 80%. Aquesta desaparició de l’hàbitat natural de la mona aranya ha augmentat per la desforestació causada per l’expansió de l’agricultura i les companyies fusteres, com també per la caça furtiva, ja que la seva carn és força apreciada en moltes regions de la seva àrea geogràfica.

NO T'HO PERDIS: ¡Participa a l'enquesta Time Out Index i digues com és realment Barcelona!

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat