Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Neix l'Espai Societat Oberta, un lloc per als drets i les llibertats

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

La segona organització filantròpica més gran dels Estats Units, després de la Fundació Bill i Melinda Gates, es diu Open Society Foundations i té la seva oficina regional europea a Barcelona des de fa 5 anys. Ara han traslladat la seva seu del Raval a Sant Gervasi (al número 29 del carrer Sant Eusebi) i han inaugurat l'Espai Societat Oberta, un lloc de trobada que es posa a disposició de l'activisme, l'educació, el debat democràtic i la creació artística per als Drets Humans i les llibertats civils.

Tota associació, iniciativa i fins i tot individu que necessiti el seu espai per reunir-se en privat, per celebrar un esdeveniment obert al públic o per treballar-hi, pot sol·licitar-ho directament a la web de l'Espai Societat Oberta i sempre que quadri amb els àmbits d'actuació de la fundació, podrà fer-ne ús.

Open Society Foundations és, bàsicament, una associació privada que dóna diners a activistes perquè puguin fer la seva feina. El seu fundador és George Soros, emprenedor financer i inversor que des de 1984 ha destinat 32.000 milions d'euros de la seva fortuna personal (guanyada als mercats financers) a aquest projecte mundial.

A Europa, Open Society Foundations treballa, sobretot, amb temes d'antidiscriminació, d'immigració i refugiats, de minories musulmanes i de col·lectius afrodescendents. També es dediquen a rendir comptes amb el poder –treballen al voltant de la corrupció, la transparència i els abusos policials–, amb protecció d'alertadors (al programa Sense Ficció de TV3 van emetre un reportatge que en parla) i a obrir espais de participació i innovació democràtica.

Jordi Vaquer, director regional de la fundació a Europa, explica que l'objectiu d'Open Society Foundations és recolzar, concretament, aquelles causes que per polèmiques i delicades (treballadores del sexe, l'ús de drons, polítiques de drogues...) no reben el suport de grans corporacions. Una altra de les pràctiques diferencials importants d'Open Society Foundations és que donen suport als casos, de principi a final i no com a inversió anual o puntual.

Últimes notícies

    Publicitat