Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Neix Ludófono, un instrument híbrid que aplega vent, corda i percussió

El projecte, dissenyat per l'exalumne d'Elisava David Hernández Salazar, ha estat concebut per fomentar la sensibilitat musical dels més petits

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

El model educatiu de diverses escoles catalanes aposta pel desenvolupament de les anomenades intel·ligències múltiples, un mètode pensat per potenciar les diverses capacitats intel·lectuals dels alumnes en fase de formació. Amb el naixement de Ludófono, un prodigi en la innovació musical, molts centres educatius podran trobar l'oportunitat ideal per apropar els  alumnes a tres àmbits musicals amb un sol instrument.

Ludófono és el projecte concebut per David Hernández Salazar, alumni d'Elisava, l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona. L'instrument és una peça híbrida amb un disseny trencador, format per elements de corda, vent i percussió. La idea ha estat projectada amb una intenció didàctica per assegurar que els petits puguin descobrir cap a quin àmbit musical tendeixen. Per aquest motiu, les àrees de l'instrument estan ben diferenciades i fomenten un aprenentatge musical actiu i amè.

Ludófono
Foto: Elisava

Què fa especial a Ludófono?

L'invent, que ha estat seleccionat en la convocatòria d'Elisava Crowdfunding Challenge, presenta una metodologia basada en l'associació dels colors amb les diferents notes. L'instrument està fet de fusta i recull una escala de colors, on cadascun equival a una nota musical en les àrees de corda i vent. En l'àmbit de la percussió s'han integrat dues zones: una de cop greu i una altra de cop agut, amb què la mainada podrà distingir els sorolls d'alta i baixa freqüència. A banda del valor educatiu de Ludófono, que inclou aprenentatges bàsics com saber afinar o amplificar, l'instrument també vol potenciar el caràcter lúdic d'aprendre a tocar.

Ludófono
Foto: Elisava

Actualment, el projecte es troba immers en una campanya de micromecenatge per professionalitzar l'invent i fer-ho més accessible per als centres educatius que el vulguin incorporar a les seves classes. Tot i això, l'instrument ja es pot adquirir a la pàgina web oficial.

NO T'HO PERDIS: Nadal amb nens: les millors activitats per fer en família a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat