Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Netflix rectifica: igualtat salarial a 'The Crown'

Pau Roigé
Escrit per
Pau Roigé
Publicitat

Fa un mesos es va destapar un nou cas de sexisme dins la indústria cinematogràfica. Netflix pagava uns 10.000 euros menys a Claire Foy per interpretar la reina Elisabet II a la sèrie 'The Crown' que al seu marit a la ficció, interpretat per Matt Smith, malgrat que ella era la clara protagonista.

Grans personalitats no van trigar gens a mostrar la seva indignació sobre el tema i, fins i tot, Matt Smith va demanar que Netflix igualés el sou de la seva companya al seu. L'opinió popular es va posar de part de Claire Foy ràpidament, cosa que va posar a la productora contra les cordes. Gràcies a això ara Netflix ha rectificat i ha decidit donar els diners que l'actriu havia cobrat de menys, 200.000 euros.

Cal dir que Foy, Smith i la resta d'actors i actrius de les dues primeres temporades de 'The Crown' ja no hi seran a partir de la tercera; l'equip de la sèrie vol canviar les cares de tots els personatges per poder parlar d'una dècada diferent de la vida de la reina Elisabet II. De moment està confirmat que Olivia Colman ('Broadchurch') substituirà a Claire Foy interpretant la monarca, i fa poc s'ha dit que Tobias Menzies ('Outlander') agafarà el paper de Matt Smith i que Helena Bonham Carter ('Sweeney Todd') té tots els números per fer de Princesa Margarida.

Esperem que el gest de Netflix marqui un precedent tant a la indústria de la televisió i del cine com a totes les altres i ensenyi a les empreses que la igualtat laboral i salarial ha de ser la norma.

Últimes notícies

    Publicitat