Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

#NoCallarem crida a la mobilització entre el 9 i el 15 d'abril

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Els nombrosos casos de vulneració dels drets a la llibertat d'expressió que s'han produït als últims mesos –amb condemnes a cantants, obres plàstiques retirades i llibres segrestats– ja tenen una resposta clara i sòlida per part de la societat civil. La plataforma #NoCallarem s'ha presentat avui al migdia a l'Antic Teatre amb un manifest i una crida a la mobilització general entre els dies 9 i 15 d'abril.

El manifest –signat per més de trenta associacions, col·lectius, empreses i entitats culturals– defensa la crida a la protesta mentre "es limiti la llibertat de creació artística" i "es vulgui empresonar a cantants, humoristes, artistes i activistes". Per totes aquestes raons les entitats i col·lectius integrants volen que tota la societat se sumi a les mobilitzacions amb l'organització de concerts i tota mena d'actes culturals durant la segona setmana d'abril. La recaptació de les activitats es destinarà a la caixa de resistència del col·lectiu #NoCallarem, que té com a objectiu la defensa de les persones encausades en els diferents processos oberts. De moment ja hi ha confirmades activitats a Barcelona, Madrid, València, Tarragona, Terrassa, Alacant i Gijón, encara que sense cap nom obre la taula.

Entre els artistes presents avui, hem vist cantants com Gerard Quintana, Joan Colomo, Marinah i Cesk Freixas o el director teatral Joan Lluís Bozzo. El raper mallorquí Valtonyc, recentment condemnat a dos anys i mig de presó per les lletres d'una cançó, ha estat un dels protagonistes de l'acte. Mentre s'ordena el seu ingrés en presó, el cantant ha descartat la possibilitat de sol·licitar un indult perquè "això suposaria haver de manifestar penediment quan jo en realitat no he fet res dolent. No estem disposats a claudicar".

De fet, com a tret de sortida de les mobilitzacions, Valtonyc ha anunciat un concert sorpresa aquesta nit a la Sala Freedonia a les 20.30 h.

L'acte també ha servit per valorar la sentència del tribunal de drets humans d'Estrasburg que ahir va condemnar l'Estat espanyol a indemnitzar els joves que van cremar fotos del rei Joan Carles en el transcurs d'una manifestació l'any 2007, fet pel qual van ser condemnats. La plataforma #NoCallarem valora positivament la sentència europea malgrat que "arriba massa tard". Valtonyc tampoc no es mostra gaire esperançat en què el procés estableixi jurisprudència, perquè el seu cas per arribar a Estrasburg primer ha de passar pel Constitucional, un procés que podria trigar també 10 anys: "A mi no em val perquè no vull passar en presó ni un sol dia", ha manifestat en relació a la seva condemna de tres anys i mig que podria executar-se aviat si no prosperen cap dels recursos interposats.

Últimes notícies

    Publicitat