Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Nou Bicing elèctric: les 4 novetats que has de conèixer

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Si a principis d'any explicàvem que el 2019 seria l'any de la instal·lació del nou Bicing, incloent-hi noves estaciones, bicicletes i tarifes, ara ja podem anunciar que el desplegament del nou servei ha culminat i que és el torn de les bicis elèctriques. L'Ajuntament assegura que hi ha una aposta ferma per la introducció progressiva de fins a 1000 bicicletes elèctriques en els pròxims anys. De moment, però, s'augmenta la flota fins a 300 noves bicis que entraran en funcionament en les estacions mixtes a partir de l'1 d'abril. Pocs dies abans de la posada en marxa, us hem resumit les principals novetats i canvis que hi trobareu respectes les antigues bicicletes de tracció elèctrica.

1. Qui les podrà utilitzar?

S'ha acabat tenir una tarifa especial per poder utilitzar aquest tipus de bicicletes, amb el nou Bicing s'obre a tots els usuaris, només caldrà tenir en compte el tipus de tarifa que tinguis (35 o de 55 euros anuals). Si tens la primera, l'ús de les elèctriques et costarà 0,55 cèntims per mitja hora, 0,90 si superes els 30 minuts i 5 euros per hora, si la tens en funcionament més de 2 hores. Amb la tarifa plana de 55 euros es rebaixa el cost i utilitzar-la mitja hora només et costarà 35 cèntims, de 30 minuts a dues hores, 0,90, i superar les dues hores tindrà un cost de 5 euros per hora.

Tarifes bicicletes elèctriques
FOTO: ©Bicing

2. La podré agafar en qualsevol estació?

No, només d'aquelles estaciones mixtes i alerta perquè fins al 31 de març és trobaran en procés de transició entre els sistema antic i el nou. Les més de 40 estacions mixtes que ara mateix existeixen al llarg i ample de la ciutat permetran retirar bicicletes mecàniques o elèctriques tant amb la targeta com amb l'app. L'Ajuntament preveu augmentar la xifra de bicis elèctriques fins a les 1000 en el pròxim any i, en paral·lel, augmentar la cobertura del servei amb 90 noves estacions.

3. Poques diferències, no et confonguis

Les diferències estètiques entre les mecàniques i les elèctriques són mínimes, per tant, cal anar amb compte. Per localitzar una bicicleta elèctrica cal fixar-se en el parafang posterior i la cistella, les de tracció elèctrica inclouen un adhesiu en forma de llamp. Per la resta seran exactament igual, tampoc ens salvarem del famós i repetitiu trencadís en el disseny. La raó d'aquesta similitud es deu al fet que en el futur s'ampliarà la xifra de bicicletes elèctriques adaptant les mecàniques que ja existeixen, per aquest motiu aquestes últimes tenen un xassís robust i preparat per la futura conversió.

Adhesiu de les bicicletes elèctriques
FOTO: ©Bicing

4. Aniran a pas de caragol i duraran menys que un ministre a Pedro Sánchez?

No és estrany desconfiar d'aquells aparells elèctrics que passen per tantes mans durant un dia i segur que més d'un robatori cau però, d'entrada, sembla que les prestacions de les bicicletes estaran a l'altura. A la web del Bicing asseguren que caldran 4 hores perquè la bateria estigui completament carregada però que amb 40 minuts de càrrega ja podrà assumir el mínim exigit de 8 km d'autonomia. Amb un motor de 250W integrat a la roda del darrere, les bicicletes s'adaptaran al ritme del pedaleig de l'usuari mitjançant un sensor i no emetrà cap mena de so ni vibració.

 

FOTO: ©Bicing

 

T'AGRADARÀ: Rutes per fer amb el bicing a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat