Notícies

Noves restriccions a Barcelona: què podem fer i què no

L'objectiu és reduir les trobades socials, principal focus de la nova onada de contagis a Barcelona i l'àrea metropolitana

Home caminant sol amb mascareta per Barcelona
Foto: Marc Lozano
Publicitat

La Generalitat ja ha fet públiques les mesures de seguretat i restriccions que s'aplicaran a Barcelona i a l'àrea metropolitana per tal d'aturar la segona onada de contagis. La premissa principal és limitar les trobades socials, ja que s'ha comprovat que és en aquestes situacions on hi ha més contagis. En principi, aquestes mesures restrictives estaran en vigor 15 dies a partir de l'acceptació judicial. Són aquestes: 

- La Generalitat demana evitar desplaçaments a segones residències i quedar-se a casa sempre que sigui imprescindible. Només sortir per anar a treballar, anar al metge, a comprar aliments o coses indispensables, tenir cura de persones depenents o cuidar de l'hort.

-Reduir l'activitat social. Per tant, es prohibeixen les trobades de més de 10 persones, tant en l'àmbit privat com públic.

- Fer esport de manera individual o amb la persona amb la qual es conviu. No fer esports col·lectius. Evitar anar a les platges o fer-ho sol.

- Se suspenen la majoria d'activitats d'oci i cultura. Es tanquen teatres, cinemes, llocs d'oci nocturn, gimnasos i es cancel·len activitats lúdiques i esportives. Les biblioteques i els museus seguiran oberts i es pretén que siguin espais segurs. 

- Bars i restaurants: només s'autoritza el 50% de l'aforament a l'interior dels locals, no es podrà consumir a la barra i a les terrasses es demana més separació entre els clients. Es recomana fer ús del servei a domicili o del menjar per emportar.

- Es mantenen els casals i les colònies d'estiu, sempre que segueixen els plans del Procicat.
- Els comerços que no venguis productes de primera necessitat hauran de tornar a la cita prèvia

NO T'HO PERDIS: Barcelona limita les trobades socials i demana als ciutadans que es quedin a casa

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

 

Últimes notícies

    Publicitat