Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obre a Barcelona una de les grans gelateries de Florència

Badiani, un gegant del gelat artesà, serà al carrer Rosselló amb Passeig de Gràcia

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Florència és sinònim de gelat (recordeu que l'antiga ciutat estat és un dels bressols a Europa d'aquesta delícia refrescant). I a Barcelona, ​​una ciutat que té gelateries extraordinàries com Delacrem (però que no va sobrada en aquesta matèria, sobretot per la percepció estacional que tenim del consum de gelat) sempre és notícia que obri una bona gelateria: el proper dijous 21 d'abril obrirà a Rosselló, 232, al costat de Passeig de Gràcia, la 'flagship store' de la gelateria florentina Badiani a Espanya.

Badiani, oberta a Florència l'any 1932, avui es manté com un dels llocs a visitar a la pàtria del gelat (us ho recomana Time Out International si voleu conèixer el bon gelat florentí). Però també s'ha convertit en un dels principals productors i distribuïdors de gelat artesà al Regne Unit, amb vuit botigues al centre de Londres. L'expansió de Badiani al Regne Unit la va liderar el 2015 la família Pomposi, artesans del gelat que es van fer càrrec de la gelateria de Florència el 1993.

Badiani
Badiani1932Badiani

En la inauguració de la botiga hi serà el mestre gelater de la casa i propietari de la gelateria original, Paolo Pomposi, que farà una demostració de l'elaboració del nou gelat Barcelona, ​​sabor creat com a homenatge a la Ciutat Comtal, a partir d'ingredients com la xocolata blanca amb cúrcuma i el 'ripple' de gerds, a més de llet, ous i beguda de soja.

Però segur que a la Badiani de Barcelona podrem tastar el gelat que els ha donat fama mundial: l'icònic gelat Buontalenti, un gelat de crema amb molta història. Per complimentar el seguici del Rei d'Espanya, el 1569 l'arquitecte Bernardo Buontalenti es va treure de la màniga unes postres innovadores: una crema gelada a la que havia afegit una espècie poc estesa: el sucre! A finals dels anys seixanta del segle passat es va convocar un concurs de gelats a Florència per commemorar la figura de Buontalenti: el va guanyar Badiani amb el Buontalenti, un gelat de crema que només porta llet, sucre i ous. Sembla senzill, però la fórmula és un secret moltes vegades imitat i que ara podrem tastar aquí.

NO T'HO PERDIS: Els millors gelats de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat