Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors gelateries de Barcelona

Les millors gelateries de Barcelona

Els millors gelats de Barcelona en totes les seves variants: artesans, italians, d'autor, singulars, japonesos...

Parallelo Gelato
© Ivan Gimenez Parallelo Gelato
Per Time Out |
Advertising

L'escalfament global –dieu-ne canvi climàtic, si us fa sentir millor– fa que les onades de calor ens caiguin al damunt amb traïdoria i virulència. I arriba la pregunta d'or: tinc una bona gelateria, a prop de casa? Barcelona no és Florència, d'acord –i no ens enganyem, no mengem gelat tot l'any– però sí que disposem de tota mena de bones gelateries, algunes d'elles entre les millors d'Europa. Contra la calor, un bon gelat. Ara, l'altra millor manera de combatre el teu escalfament és seure en bona companyia a fer una canya espectacular. Uan altra opció, anar a fer el toc a les terrasses més boniques de Barcelona

NO T'HO PERDIS: I si ja tens un bon gelat a la mà, gaudeix-lo en aquesta preciosa ruta de zones d'ombra per esquivar la calor

1
Obrador Delacrem
Foto: Andreu Font. In and Out Barcelona
Restaurants, Gelateries

Obrador Delacrem

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Segon establiment de Delacrem i nova aventura de Massimo Pignata, que va obrir la gelateria al carrer d'Enric Granados l'any 2010. Es diu Obrador Delacrem, guanya metres per a l'elaboració de gelats i l'experimentació i fa visible part dels processos de producció. Aquí Massimo i el seu equip exploren els sabors clàssics –treballen amb fruita de temporada i per tant canvien periòdicament els gelats– però també en desenvolupen de nous, com el de crema d'anacard vegana, el d'albercoc i anacard, i el d'albercoc rostit amb romaní, les primeres noves incorporacions a la carta. "Aquí tenim més joc: una planxa, un forn per torrar fruits secs, espai també per al lliure de gluten... entenc l'Obrador com el centre per a futurs desenvolupaments, com un laboratori on conceptualitzar i crear noves idees", explica el gelater. L'Obrador Delacrem ofereix gelats, cafeteria bàsica i, la novetat de temporada, l'orxata! Un altre producte que no faltarà, una de les marques de la casa, és l''affogato': una bola de gelat dins d'una tassa de cafè amb llet ofegat per un 'espresso'. "Senzill, però no conec ningú a qui no li agradi", diu Massimo.

2
Parallelo Gelato
© Ivan Gimenez
Restaurants, Gelateries

Parallelo

icon-location-pin Vila de Gràcia

Els nois de Parallelo (Gianluca, Matteo, Marco, Francesco) –que van deixar San Remo perquè “era avorrida, només hi ha cançó lleugera”– apliquen una ètica artesana impecable als seus gelats. Aquí segur que estaran distrets: sobretot quan es dediquen en cos i ànima a produir gelats tan frapants com el de pinya amb alfàbrega, sense cap preparat. En els seus sorbets, la composició és d’un 70% de fruita. Itàlia és un país d’herba mediterrània, més que el nostre, i els agrada experimentar. Un exemple són els sabors de meló amb menta o préssec amb romaní. S’especialitzen també en gelats salats, ideal per acompanyar amanides: gelat de formatge cheddar applewood i cansalada! La relació qualitat-preu és increïble.

Advertising
3
Oggi
Restaurants, Gelateries

Oggi

icon-location-pin El Gòtic

“Quan veus que una gelateria té més de 25 sabors i diu que és artesana, malfia-te’n. No tenen temps de fer-los”. L’Alessadro Gaetano, soci d’OGGI (Officina Gelato Gusto Italiano), és taxatiu. Fa un any que va obrir el seu primer local fora d’Itàlia, i s’enorgulleix de fer-ho tot des de zero: cap mena de pasta ni preparat. “La matèria primera marca la qualitat. Fem el gelat de pistatxo amb festuc sicilià i ja està. L’industrial és aire, sucre i colorant”. Els tasto i m’ho crec: sabors refrescants com el de fonoll salvatge, menta i alfàbrega –un clàssic sicilià– acoloreixen el paladar en alta definició. Com a bon argentí, el papa d’ara hi entén de gelats: OGGI són proveïdors oficials als saraus de la Santa Seu.

4
Gelaaati di marco
Restaurants

Gelaaati di Marco

icon-location-pin El Gòtic

Possiblement una de les millors gelateries italianes de la ciutat. Ofereixen una gran varietat de sabors, i tots els seus productes, inclosos els canolis sicilians (3 euros la peça) estan elaborats amb ingredients naturals, sense colorants ni conservants. Vaja, el paradís dels amants dels dolços saludables. Viva l’Italia!

Advertising
5
Delacrem
Restaurants, Gelateries

Delacrem

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Massimo Pignata va deixar la seva Itàlia natal per obrir aquesta gelateria artesanal a l’Eixample. Els seus gelats estan fets amb ingredients purs, 100 % naturals, tal i com els seus avis piemontesos haurien volgut. Si preferiu menjar i beure calent, probeu el cafè i acompanyeu-lo dels dolços del dia, elaborats pel Massimo.

6
Natas ice cream
Photo: Natas
Botigues

Natas

icon-location-pin El Raval

Agafa el gelat de menta amb xip de xocolata. Fes-ho. Si no ets fan de la menta, almenys demana una degustació. Si alguna vegada has volgut un exemple precís de l'expressió 'gelat artesà, aquí tens un cas literal. La menta i xips de Natas no és l'enlluernador neó verd d'altres gelateries: és molt millor. I té la frescor i sabor natural de fulles de menta que t'esperes d'un bon mojito. Hi ha moltes sorpreses agradables a Natas, una encantadora gelateria incrustada a la llibreria Central del Raval; a primera vista, l'estètica confon una mica: paret medieval i grafits en una entrada rosa que crida: gelat! Però t'adonaràs que només importa l'ambrosia mercurial dels cons que davallaràs. Tot és bo, però el millor de tot són els sabors de temporada, que no es troben en cap altre lloc: com el de mango lassi, la conversió en gelat perfecte del iogurt indi. I si us agrada el mam, demaneu el valencià, que combina vainilla amb suc de taronja i rom. –Bennett Durando 

Advertising
7
Cosi Duce
© Maria Dias
Restaurants, Gelateries

Cosi Duci

icon-location-pin Barcelona

Glaçat de felicitat amb la proposta de gelat artesà sicilià del Cosi Duci. I quina és la seva especificitat davant d’altres gelats italians? Responen en Fabio Pitrola i la Laura Alaimo, els propietaris (en català perfecte, per cert): "La generositat. Posem els gelats a palades i no pas a boles. I també que és una mena de gelat de gust fort, amb molta substància", expliquen. I la granita! A més dels gelats, tenen uns pozzetti amb aquest sorbet infinitament més fi i sòlid que aquella xixina líquida que anomenen granissat. De llimona, festuc, ametlla, xocolata o cafè, es pot prendre ofegat en un got de te fred (brutal refresc!) o amb un deliciós i aromàtic brioix sicilià, l’esmorzar sicilià clàssic de casa. Reivindiquen la tasca del seu gelader toscà, Samuele Quercioli, que fa tots els gelats cada dia i excel·leix en sabors vegans i cítrics, com el de llimona amb alfàbrega.

8
Gelatomania
© Maria Dias
Restaurants, Gelateries

Gelatomania

icon-location-pin Sant Antoni

Al neó del local hi diu 1984 , però el local va obrir el 2012 . La vida geladera de la Roberta Bernasconi, de la Llombardia, té bemolls. El seu pare va obrir la seva Gelatomania a Milà el 1984 , quan ell ja en tenia 58 . I quan el fill de la Roberta va anar a estudiar a Barcelona, ella –que havia estudiat cinema però vivia a Gran Canària fent gelats– el va acompanyar. Peripècies a part, els gelats són fantàstics, bé siguin els sabors clàssics –fins a 25 de diferents– o invents que dosifica amb comptagotes, com el de crema de mascarpone amb poma. Sense voler ser pretensiosa, afirma posseir "la clau d’un bon gelat: bon producte i l’equilibri entre greix, sucre i aire". Té l’obrador a la vista, i és generosa; dues boles artesanes a 3 euros. No escatima "en l’ingredient més car d’un gelat a Barcelona: l’electricitat!".

Advertising
9
Gelateria di Michele
FOTO: Maria Dias
Botigues

La Gelateria di Michele

icon-location-pin Fort Pienc

L'única cosa dolenta de la Gelateria di Michele és que tots els sabors tenen tant bona pinta que és quasi impossible escollir-ne un. Et podries quedar palplantat davant l'aparador cinc minuts i no decidir-te (a mi em va passar). Potser per això en Michele et tecomana sempre que combinis diversos sabors en terrina o cucurutxo.  I un cop amb el gelat a la mà, te n'adones que l'estona de deliberació ha valgut la pena. Gelateria di Michele –lloc petit, entres i surts– ofereixen gelats casolans i naturals que eviten la gran trampa de en què cauen massa geltas, el sabors massa dolç. La tria és petita, no et sentiràs abassegat amb dotzenes de saors, però això està bé. Els gelats son prou saborosos com per no haver d'oferir masses opcions. I com els combino? Oreo i cafè junts formen un sabor únic, que haràs de demanar cada cop que hi tornis. Els clàssics de Michele –xocolata i menta– són excepcionals, també, i si vols quelcom especial de veritat, tasta el de préssec. Entra i deixa't recomanar. I després passeja el con i tota la teva indolència i fins a l'Arc de Triomf. 

10
Rocambolesc
© Xevi f. guell
Restaurants, Gelateries

Rocambolesc

icon-location-pin El Raval

¿Recordeu els gelats de màquina? Els 'soft ice-cream', que en diuen. Menyspreats com a gelats de mala qualitat, però un record indestriable dels estius infantils. Els germans Roca han fundat Rocambolesc –gelats inspirats en les postres del Celler de Can Roca–, on expenen un gelat de màquina de qualitat excel·lent. El gelat no es fa i s’arxiva en els 'pozetti', sinó que cada cop que es prem la palanca d’una màquina pròpia –aquesta gent va desenvolupar el Roner– el gelat es fabrica a l’instant a partir d’una base artesana i amb formes divertides, com el dit de Colom. El resultat és un sorbet cremós i un gelat ple de matisos i menys fred, sense el xoc gèlid. Tenen sis gustos amb guarnicions: a mi m’ha flipat el de poma al forn amb poma caramel·litzada. I els panets calents, segellats i farcits de gelat, són per morir-se de gust.

Advertising
11
12070501IG014.jpg
Restaurants, Gelateries

Belgious

icon-location-pin Sant Martí

Amb més de 30 sabors, aquesta gelateria pot presumir de fabricar els seus gelats amb el millor producte: el de mango el fan amb mango de Goa, el de pistatxo amb festucs d'Iran. Ells en diuen gelats d'alta definició perquè porten poc aire i molt producte. Fins i tot tenen un gelat de canabis.

12
Gocce di Latte
Restaurants, Gelateries

Gocce di Latte

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Gocce di Latte és un exemple més de l’insultant domini que exerceix la gelateria italiana a casa nostra (bé, insultant no: aquest és un lloc amable de processos artesanals que us permet veure rere un vidre les màquines de fer gelats i pastissos). En Mateo i la Rita van obrir aquest establiment l’any 2012 i a l’excel·lència italiana ells hi aporten un repertori de sabors original i encertat: cúrcuma, mandarina i romaní, o cardamom i dàtils, per exemple. Tan precises són les seves creacions que un bàrman d’hotel de cinc estrelles els va confessar que s’inspirava en els seus gelats per combinar sabors.

Advertising
13
Restaurants, Pastisseries

Cookona

icon-location-pin Eixample

La visió de l’alemanya Sabrina Trier de les 'cookies'. Per entendre’ns, redefineix el gelat de tall fent sandvitxos amb cookies i un farciment gelat i massa de galeta, tot de producció del seu obrador i casolà, assegura. Imagineu un gelat de vainilla empresonat per 'cookies' de Red Velvet i plàtan. O una tassa feta de galeta amb caramel líquid, amb una bola de gelat de xocolata, una altra de massa de galeta i banyada en xocolata solidificada: El seu brownie de tres capes –massa de xocolata, galeta i ganache– ho corrobora.

14
Bodevici
Restaurants, Gelateries

Bodevici

icon-location-pin Gràcia

La qui va ser la primera gelateria ecològica fabrica tots els seus gelats amb llet de vaca ídem, i sobretot amb fruita que no ha estat tractada amb cap química. Potser el seu gelat de fruita no és de color vermell radioactiu, però el seu sabor marca la diferència. Tenen gelats com el de crema catalana, o el de xocolata negra, tot un èxit.

Advertising
15
Ice Wave
Restaurants, Gelateries

Ice Wave

icon-location-pin Barcelona

Gelats fets a mà sobre una planxa a – 30 °C: disposen sobre la placa una base de llet desnatada i iogurt (lleugera i que s’adapta al sabor triat) amb un farciment que trituren amb espàtules. I que per acció del gel se solidifica i enrotllen, i així va a la terrina amb un topping. Exemple: gelat enrotllat de síndria amb salsa de fruites del bosc. La cadena fundada a Palma ja té quinze botigues arreu, una a Eslovènia. I la idea va néixer en "l’occidentalització de la manera de fer gelat a Tailàndia", explica la Maite Mesa, responsable de Catalunya, que afegeix que "les plaques són una patent pròpia, perquè per normativa les tailandeses no es podien importar".

16
Biscuiter
©Biscuiter
Restaurants, Gelateries

Biscuiter

icon-location-pin Ciutat Vella

El nom remet a “l’Espanya dels anys 60, on semblava que es podia fer tot amb poc mitjans”. La idea original era vendre gelat de tall, l’entrepà glaçat, però finalment ha optat per disposar uns vint sabors de gelat artesà de qualitat alta, fabricats per un mestre de Gavà. ¿Els mes demandats? El d’almívar de llet, la xocolata belga i el de barrufet. Que, per cert, no porta colorants artificials.

Advertising