Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Farmers Vegg Buchers
Foto: Eugènia GüellFarmers Vegg Buchers

Obre la primera xarcuteria vegana a Barcelona

A Farmers Veggies Butchers hi tenen hamburguesa de remolatxa, sobrassada de tomàquet sec i res d'additius ni conservants

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

Una vegada superat l'oxímoron, ja no sobta que una xarcuteria sigui vegana, sinó que cap de les quatre persones que l'han impulsat ho sigui: 'no som ni vegans ni vegetarians, però volíem disminuir el consum de carn, i ens trobàvem que no hi havia opcions. Quan demanes un plat veggie et posen totes les verdures que tenen en un plat, i això fa que no et vingui de gust'. Farmers Veggies Butchers és la primera xarcuteria vegana a Barcelona. De botigues de productes vegans n'hi ha moltes, però aquesta té la forma de xarcuteria: un parell d'aparadors i safates amb botifarres, hamburgueses, sobrassada, formatge i una màquina de tallar 'pernil'. En ple Carrer Verdi, la gent s'hi atura perquè és tota de vidre i s'hi pot veure la figura d'un porc content que per primera vegada no és dins de l'aparador, sinó fora.

Farmers Vegg Buchers
Foto: Eugènia GüellFarmers Vegg Buchers

Sense voler imitar el gust de la carn, ni additius, ni conservants, ni colorants ni coagulants, ho cuinen tot ells amb llegums, verdures, barreges de farines, caldos, espècies, avena, xia, avellanes, sèsam i molta dedicació i una base nutricional: 'volíem opcions i bones, perquè si hi ha una opció bona que no sigui carn, preferim no menjar-ne. Però moltes vegades les alternatives són molt processades i no són sanes', expliquen. L'especialitat que més recomanen és l'hamburguesa de remolatxa, feta amb una barreja de farines, un suc de remolatxa i una barreja secreta d'espècies. La sobrassada està feta amb ingredients tomàquet sec, tofu i farina d'arròs.

Sobrassada vegana - Farmers Vegg Butchers
Foto: Eugènia GüellSobrassada vegana - Farmers Vegg Butchers

També venen formatge fet per ells a base d'anacards, llet d'ametlla, o farina de iuca i caldo de verdures. 'Cada producte té la seva personalitat, tots tenen gustos diferents i volíem tornar als gustos de quan l'àvia o l'avi ens cuinaven, les verdures i les hortalisses de sempre': la botifarra negra, blanca i vermella a base de fesols o el 'veicon', fet amb cigrons i una barreja de salses. Han estat 3 anys provant les receptes i, sobretot, buscant un local cèntric que es veiés. L'han trobat al carrer de l'Or, 16 amb cantonada a Carrer Verdi. Decorat com si fos un paller o una granja rústica, s'estan inventant una història: 'El porc mira les botifarres com si fos una persona, perquè ell també les podria menjar perquè estan fetes de verdures. El que volem és que qualsevol persona, per molt que li agradi la carn, pugui provar coses, aprengui noves opcions de cuina, i vegi que es pot menjar sense carn i menjar bo i bé'.

Hamburguesa de remolatxa - Farmers Vegg Butchers
Foto: Eugènia GüellHamburguesa de remolatxa - Farmers Vegg Butchers

Últimes notícies

    Publicitat