Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Donació de sang
FOTO: Shutterstock

On i com participar a la Marató de Donants de Sang de Catalunya

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Un gener més s'organitza la gran Marató de Donació de Sang de Catalunya per recuperar les reserves dels bancs de sang, que durant les festes de Nadal baixen en un 25%. A la pàgina web de la Marató hi ha una gràfica molt clara i esfereïdora on veiem per quants dies tenim sang segons el tipus que necessiteu. Per exemple, si sou B- o AB- no tenim sang ni per dos dies. Tenint en compte aquestes xifres, es calcula que calen unes 10.000 donacions per poder atendre els malalts que ho necessitin i només nosaltres podem fer que la fita s'aconsegueixi.

La gran Marató es farà del 10 al 17 de gener per tota Catalunya. A Barcelona tenim quatre punts fixos de donació a l'Hospital Clínic, a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i al de la Vall d'Hebron –oberts del 10 al 17– i una carpa instal·lada a la plaça de Catalunya, oberta els dies 10 i 11 de gener, a més de diverses unitats mòbils repartides per la ciutat. Mireu la llista que segur que teniu algun a prop de casa o de la feina: 

Plaça de Catalunya: 15 i 16 de gener
Centre Comercial Glòries: 17 de gener
Rambla de Guipúscoa (entre els carrers de Fluvià i Doctor Zamenhof): 14 de gener
Rambla del Poblenou amb Sancho de Ávila: 12 de gener
EAE Business School: 15 de gener
Institut Pau Claris (passeig Lluis Companys, 18): 15 de gener
Adevinta (Ciutat de Granada,150): 17 de gener
Col·legi Jesús Maria Claudina Thevénet (rambla Caçador, 6): 17 de gener

Teniu dubtes de si podeu donar sang? En principi, pot donar sang tothom, entre els 18 i els 70 anys que pesin més de 50 kilos i que es trobi bé de salut. Fins i tot si teniu el colesterol alt o si heu patit hepatitis abans dels 12 anys i encara que prenguis alguns dels medicaments més freqüents. Però per assegurar-vos de si sou bons donants, podeu fer un test i tenir la certesa. 

No fa falta apuntar-se abans, però si ho feu facilitareu la feina de l'organització. Només heu d'escollir lloc, dia i hora a través d'un formulari.

Encara que no puguis donar sang, pots col·laborar amb la causa de diferents maneres com fer-te voluntari/a, promovent una campanya de donació i donant difusió!

Últimes notícies

    Publicitat