Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Orígenes: un festival 'gastro' que ajunta luxe i sostenibilitat

Deu artesans elaboradors de productes excel·lents ofereixen un menú gastronòmic de setze plats

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Gaudir de l’alta cuina i a la vegada ser respectuós amb la sostenibilitat del planeta és possible. El divendres 10 i el dissabte 11 de juny, els jardins de la mansió neomedievalista del segle XVII, el Palauet de Teià acollirà la segona edició d’oríGenes, el festival gastronòmic sostenible que promou una gastronomia conscient amb el planeta i un consum responsable.

L’experiència gastronòmica sostenible, que es va celebrar per primera vegada l’any passat, té com a objectiu connectar a productors i consumidors i conèixer la història real de cada producte. Per tal de donar veu al canvi i ajudar a seguir transformant els hàbits gastronòmics, oríGenes proposa un conjunt d’activitats amb el focus posat a una vida més saludable i sostenible.

Festival oríGenes
Foto: Festival oríGenesFestival oríGenes

Els deu protagonistes del festival seran deu artesans elaboradors de productes únics i extraordinaris. Els assistents podran conèixer en persona aquests referents en el seu sector i gaudir d’un menú gastronòmic compost per setze plats pensats exclusivament per al festival. Clara Diez (Fromaje, Madrid, formatge artesà), Eduardo Sousa (Extremadura, foie gras étic), Xesc Reina (Can Company, Mallorca, sobrassada), Manu Yebras (Josper, Catalunya, brassa d'altura), Curro Ulzurrun (Cobardes y Gallinas, Castella i Lleó, ous de gallina en llibertat), Carlos Piernas (Carpier, Catalunya, salmó fumat), Javier González (Ternura, Galícia, empanada artesana gallega), Xevi Ramón (Triticum, Catalunya), Hervé Corvitto (Gelats Angelo, Girona) i Daniel Álvarez (Dalúa, València, milfulles de crema). Tots ells explicaran la història darrere de cada producte i elaboració.  En mode de food trucks de luxe, els visitants aniran recorrent 12 punts del palauet en els que podran degustar aquestes exquisideses. El passi diari costa 195 €. 

Tot el menú tindrà un maridatge creat en exclusiva per Quim Vila, de Vila Viniteca, amb una selecció especial de vins, i per un maridatge de cireres a càrrec de Cerveses Alhambra i la col·laboració de Vermut Petroni i les copes d’Euroselecció Riedel. 

Al llarg del dos dies, oríGenes també proposarà xerrades conscients de líders de la gastronomia i la sostenibilitat i tallers creatius que innoven sobre el futur de l’alimentació humana. A més, la música en viu a càrrec de Miqui Puig i Tuccis Band acompanyarà l’experiència gastronòmica de tots els assistents. 

NO T'HO PERDIS: Obre Compartir Barcelona, el nou restaurant de Disfrutar

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat