Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ostres, tonyina i eriçons per menys 40 euros? A Barcelona és possible!

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Fa poc va ser notícia per engegar a dida a una influencer que hi volia endrapar per la patilla, i això li dóna molts punts, però deixant de banda tan necessària actitud, les coses clares: al Topik (València, 199) s’hi menja de collons i no cal de fer un crowfunding per pagar el compte. Cal recomanar-lo: és un dels millors restaurants de Barcelona.

El primer cop que hi vaig anar, allò va ser una orgia d’ostres, tonyina i rossa galega com mai n’he viscuda cap. Molta mà i gran matèria prima. Cuina mediterrània i tècniques japoneses convivint en una carta que es construeix amb producte, producte i més producte. I a uns preus que deixen estorat, com els ajustadíssims menús degustació, generosos mostraris amb la joieria de la casa per a butxaques de tota mena: en tenen un a 35 € que és un regal, un altre de 80 € maridat amb sake i el millor producte del dia i un especial de tonyina per encàrrec a 45 €.

Topik

L’Adelf Morales és un xef com una casa de pagès. Li manca ego i li sobra talent. I no té por que el producte mani. Fa poc em va enviar un vídeo on em mostrava els eriçons de mar que li acabaven d’arribar a la cuina. Va ser l’excusa perfecta per fer una nova incursió a la seva capella. Eriçons de mar i Topik són dos temptacions massa poderoses..., i servidor és un pecador dèbil i patètic.

La idea era senzilla, fer un menú amb un gruix de plats que continguessin eriçó. Si aquesta "sobrada" és pot fer en algun lloc, aquest és el Topik. Les ostres són una de les especialitats de la casa: l’Adelf ens posa una amb sake en format xupito i li canvia els ous de salmó per eriçó. Un mastegot de mar en tota la cara. Seguim amb una vieira en sashimi coronada por tres llengües d’eriçó: mantega, mar, salnitre... Com pot ser que un cosa tan petita i delicada et faci vibrar la llengua com un diapasó?

Topik
Arròs de la casa amb eriçó

Però la festa acaba de començar. A la taula aterra mitja closca d’eriçó farcida amb les seves preuades entranyes i uns daus de ventresca de tonyina exquisits. Cants gregorians. Uns lletons de vedella i gamba meravellosos, i un dim sum de cua de bou potentíssim ens permeten descansar de tant eriço i agafar aire per un dels plats més colossals que he tastat: l’arròs de la casa amb eriçó i fideus de mar. Cremós, elegant, mariner, únic en la seva espècie, la demostració que en aquests temps d’influencers, foodies i Masterchefs, restaurants com el Topik són un antídot necessari.

Últimes notícies

    Publicitat