Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Poblenou guanya un jardí públic de 6550 m2

L'espai té una gran zona verda, horts veïnals i una part de jocs infantils

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El nou espai enjardinat de les places de Dolors Piera i Isabel Vila ja és obert al públic. El barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí, compta des de fa pocs dies amb un nou interior d’illa comprès entre els carrers de la Ciutat de Granada, Sancho de Ávila, Roc Boronat i Almogàvers, dins la superilla del Poblenou. Aquest nou espai lliure i d'esbarjo és a tocar d'una promoció municipal de 68 habitatges que s'acaba de lliurar en dret de superfície, un règim de tinència que garanteix la propietat pública del sòl.

L’espai compta amb un total de 6.550 m2 i està format per una gran zona verda de 2.052 m2, un bancal de 400 m2 per a horts que gestionaran les entitats veïnals, un estany naturalitzat, pèrgoles, una zona de jocs infantils, pistes de petanca, jocs per a gent gran i, sobretot, molta vegetació. A més de l’arbrat ja existent, hi ha un centenar d’espècies arbustives de nova plantació, i un petit jardí d'arbres fruiters. I obre al públic de 10 a 20 h. Gràcies al seu caràcter permeable amb els carrers circumdants, també facilita els desplaçaments a peu pel barri. 

Visió panoràmica del nou jardí urbà de Poblenou
Visió panoràmica del nou jardí urbà de Poblenou Foto: Ajuntament de Barcelona

Les dues places que conformen l’espai homenatgen dues dones rellevants en la història de l’educació i el sindicalisme català: Dolors Piera, una destacada pedagoga i sindicalista lleidatana del segle XX i una de les fundadores de la Federación de Enseñanza de la UGT, i Isabel Vila, republicana gironina i considerada una de les primeres sindicalistes catalanes.

NO T'HO PERDIS: Els patis més macos de Barcelona  

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat