Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llums de Nadal 2023
Foto: Ajuntament de Barcelona

Quan i com serà l'encesa dels llums de Nadal (manga, horaris i altres novetats)

El pressupost d'enguany per a llum és d'1,9 milions d'euros i els guarnits estaran subjectes a possibles mesures d'estalvi energètic

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Malgrat que les altes temperatures ens han acompanyat fins fa poc, Nadal ja és a tocar, o com a mínim els esdeveniments que l'envolten. Un dels més esperats, per marcar el tret de sortida, és l'encesa dels llums que guarneixen els carrers de Barcelona, un esdeveniment que enguany arriba amb algunes novetats.

L'horari serà el mateix de l'any passat: de diumenge a dijous, de 18.30 a 22 h i divendres i dissabte fins a les 23 h. Les nits de Cap d'Any i Reis els llums estaran encesos fins a la una de la matinada.

Entre les novetats, passeig de Sant Joan tindrà llums per primera vegada, i no serà un guarniment habitual. El disseny ha anat a càrrec de l'estudi barceloní Brosmind, seleccionat en un concurs pel seu caràcter "innovador, diferenciat i simpàtic", uns llums que recorden dissenys manga just en una zona on són comunes les botigues de còmics i restaurants asiàtics. El tram il·luminat anirà des de l'avinguda de Vilanova i la Geltrú a la Gran Via.

Llums de Nadal 2023
Foto: Ajuntament de Barcelona

Espectacle inaugural de l'encesa de llums de Nadal

El moment més esperat de l'encesa arribarà el dijous 23 de novembre a les 18.30 h amb un espectacle dissenyat per a l'ocasió del qual encara no han transcendit els detalls. L'encesa arriba precisament un dia abans del 'Black Friday', un dia especial per a les compres a la ciutat. “L’enllumenat és un element clau per al teixit comercial", reconeix la regidora de Comerç, Raquel Gil.

L'encesa de les llums de Nadal s'allargarà fins al dia 6 de gener i estarà subjecta a les possibles limitacions que s'acordin per l'estalvi energètic d'acord amb la normativa vigent, segons confirma l'Ajuntament, que hi destinarà enguany 1,9 milions d'euros. El 2023 es continua il·luminant la plaça d’Urquinaona, l’avinguda del Paral·lel (entre el carrer de Margarit i el carrer de Cabanes), i la Rambla (entre el Portal de la Pau i la plaça de Catalunya) que entra en l’adjudicació per primer any.

NO T'HO PERDIS: Entrades gratis per a un concert a la Sagrada Família

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat