Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Quan moris això és el que passarà amb el teu Facebook

Pau Roigé
Escrit per
Pau Roigé
Publicitat

Tenim dades, fotografies i vídeos que repartim per tot arreu molt alegrement pels llocs més inhòspits d’internet però, què passa quan morim? On van a parar aquestes coses? Alguns ens hem trobat que tenim d’amic una persona que ha mort, i els seus perfils es converteixen en una espècie de llibre de visites de tanatori digital. Doncs bé, tot i que és complicat, té solució.

Facebook

La xarxa social de Mark Zuckerberg es va treure de la màniga una bona manera de passar el relleu del teu perfil a una persona de confiança. Es diu ‘legacy contact’ i s’hi pot accedir des de Configuració general, Administració del compte. Aquesta serà la persona que, un cop et moris podrà escriure posts, canviar les imatges de perfil i agregar amics. No podran consultar els teus missatges privats, per exemple.
Si el que vols és esborrar el perfil un cop deixis d’existir, també ho pots demanar a Facebook un cop assignis el teu ‘legacy contact’, tot i que el millor és donar-li la teva contrasenya a algú i demanar-li que ho faci manualment (mai se sap si es pot confiar en la gestió de dades de Facebook…).

Instagram

La xarxa social de moda entre joves (i no tan joves) no té cap manera de traspassar el control del teu perfil a un altre usuari. L’únic que es pot fer és que una persona externa avisi a l’empresa de la teva defunció perquè s’esborri el perfil. Si no vols que es perdin en l’oblit les teves fotos amb filtres estranys sorgides de moments d’inspiració divina, assegura’t de baixar-te-les i guardar-les en un lloc segur.

Twitter

L’ocellet tampoc deixa que ni familiars ni amics gestionin la teva timeline, així que ho hauràs de preveure abans de traspassar. Un dels consells que donen els experts és escriure què vols que passi a les teves xarxes socials al testament; així ningú es barallarà pels teus tuits.

Apps freaks

Els fans de ‘Black Mirror’ els hi encantarà això. Alguns enginyers informàtics amb visió de futur ja han començat a crear apps per gestionar el teu “jo” després de palmar, i són tan sòrdides com t’imagines.

Dead Social

© Dead Social

Per exemple, Dead Social permet programar missatges de Facebook, posts a Instagram i tuits perquè els teus perfils segueixin funcionant un cop siguis enterrat. Vols felicitar a aquell ex-company d’escola amb qui mai parles durant tota l’eternitat? Llançar tuits emprenyat per sempre? Fotos dels teus peus a la platja quan siguis un esquelet? Aquesta és la teva aplicació.
Si aquesta us ha semblat forta, prepareu-vos. Eter9 és un web que aprèn com ets a través de les teves xarxes socials i crea un robot digital amb el que els teus amics i familiars podran interactuar encara que ja t’hagin incinerat.

Sempre és bo ser una mica previsor. Ei, però no et preocupis! Encara falta per això… esperem.

Últimes notícies

    Publicitat