Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nens al carrer
Foto: ShutterstockNens al carrer

Quan podran sortir els nens al carrer i totes les mesures que caldrà complir

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Se li han donat moltes voltes i ha propiciat milers de converses entre familiars i veïns, però per fi s'han donat a conèixer tots els detalls del desconfinament parcial que podrà fer la canalla a partir del diumenge 26 d'abril.

El govern de Pedro Sánchez ha explicat que els nens i nenes de fins a 14 anys –uns sis milions a tota Espanya– podran sortir un cop al dia i només durant una hora, entre les 9 i les 21 hores, sempre acompanyats per un adult i no es podran allunyar més d'un quilòmetre de casa. Es desmenteix la informació que deia que haurien d'acompanyar els adults en les seves compres i gestions, ja que el govern espanyol ha dit que podran córrer, jugar i fer exercici sempre supervisats per la persona adulta i respectant la distància de seguretat de dos metres i, si no és possible, almenys d'un metre. També s'ha recordat que els nens i nenes que tinguin febre o algun símptoma compatible amb la Covid-19 no podran sortir i hauran de restar en quarantena.

Cada adult podrà anar amb un màxim de tres nens i, tot i que poden portar les seves joguines, pilotes i patinets, no podran anar als parcs ni zones de jocs infantils comunitaris per evitar contagis. 

Des del govern català s'anima a les famílies a seguir les franges horàries que van suggerir –de 12 a 14 hores per als infants de 0 a 6 anys; de 16 a 18 hores, els de 6 a 16 anys i de 18 a 20 hores dels 16 als 18 anys– per evitar que hi hagi molta gent al carrer a les mateixes hores. 

Els joves entre 14 i 18 anys podran fer les mateixes sortides que els adults, és a dir, anar a comprar aliments i medicines.

Sobre l'ús de mascaretes per part dels infants, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit que s'han de fer servir en el cas que no es puguin garantir els aspectes obligatoris i bàsics de seguretat com són rentar-se les mans amb molta freqüència, mantenir una higiene estricta en espais privats i públics i mantenir la distància de seguretat amb altres persones. Tanmateix, el Departament de Salut ha recomanat que els nens a partir de 3 anys sí que en portin i que poden ser les mateixes que els adults –ajustant-les a la seva mida d'alguna manera– i que podran recollir-les a les farmàcies gratis amb la seva targeta sanitària, igual que els adults.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a casa amb nens

 

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat