Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Què és el turisme de venjança, el nou fenomen vacacional

El concepte no és nou i és una reposta a la crisi pandèmica, segons un estudi de la UOC

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El turisme es recupera i s'acosta a les xifres prepandèmiques. I aquesta tornada a la “normalitat” ve acompanyada de problemes que ja coneixíem, com l’overbooking als aeroports o la massificació de les ciutats, però també de noves conjuntures… com el turisme de venjança.  

No ens ho hem inventat nosaltres, no. Ho diu un estudi de la Universitat Oberta de Catalunya, on expliquen que el viatger americà ha batejat l'estiu del 2022 com l'any del "turisme de la venjança", per referir-se al renaixement vacacional que viurem els mesos vinents. 

Però, què és el turisme de venjança? Doncs de la mateixa manera que, després d’una guerra, la taxa natalitat s’enfila pels aires, la pandèmia ha multiplicat les nostres ganes de rodar món. "És una reacció a la impossibilitat de fer vacances amb normalitat. Respon a la condició humana i és habitual després d'una crisi com la que hem viscut", declara Francesc González, professor dels Estudis d'Economia i Empresa i director del grau de Turisme de la UOC.

@micobau__ I’m a Filipino and I travel the world one country at a time #RevengeTravel #travel #pinoytraveler #fyp #pinoy #traveler ♬ Moments We Live For - In Paradise

Ara bé, el concepte de turisme de venjança no és nou. Va sorgir en la dècada dels vuitanta a la Xina, després d’una època de fam i pobresa causada per la Revolució Cultural. La resposta a aquest període d’austeritat va ser un ressorgiment del consum, sobretot dels articles de luxe. 

Doncs el mateix passa amb les vacances. I tot i que a Europa, l’ús de l’expressió no està tan estesa, els americans utilitzen el turisme de venjança per descriure les seves publicacions vacacionals a les xarxes socials, sigui a Instagram o TikTok. Per exemple, fan servir la frase "my revenge travel 2022" per acompanyar les fotografies de les seves vacances que mostren als seus seguidors. 

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat