Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tram 1 de la desescalada a Catalunya
FOTO: ShutterstockTram 1 de la desescalada a Catalunya

Què podrem fer a partir del 23 de novembre: el tram 1 de la nova desescalada

El Procicat aprova un pla de reobertura dividit en quatre trams que, si el ritme de contagis acompanya, durarà dos mesos

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La Generalitat ha presentat la guia definitiva per afrontar la desescalada i la reobertura dels sectors afectats per les restriccions de l'últim mes. A partir d'aquest dilluns 23 de novembre s'inicia el primer dels quatre trams que componen un pla d'aixecament de restriccions que està previst que duri dos mesos i s'allargui fins a principis de l'any que ve.

El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó han comparegut per confirmar unes mesures que ja s'havien filtrat dies abans. Per tant, poques incògnites quedaven per resoldre tot i que sembla que les últimes hores han servit per modificar els pocs canvis respecte al document filtrat, l'horari d'obertura de bars i restaurants, que finalment serà fins a les 9.30 h de la nit.

A continuació et detallem aquesta i la resta de normes que caldrà respectar en un primer tram que comença dilluns que ve i durarà fins al 7 de desembre. 

Tot el que has de saber del tram 1 de la desescalada

Activitats culturals: reobertura amb un aforament màxim del 50% de la seva capacitat, amb la condició que aquesta proporció no superi les 500 persones. A partir del tram 2 ja serà del 70%.

Bars i restaurants: aforament màxim del 30% a l'interior i les terrasses obertes, sempre respectant la distància de 2 metres entre comensals i amb no més de 4 persones per taula. L'horari de tancament estarà limitat pel toc de queda, per tant, podran obrir fins a les 9.30 h tot i que podran oferir servei de menjar per emportar fins a les 11 h.

Comerços: tots els establiments de menys de 800 m² seguiran amb el 30% del seu aforament. Centres comercials tancats.

Museus i galeries: 50% de la seva capacitat

Gimnasos: oberts amb el 30% de l'aforament, cita prèvia i control d'accés.

Activitats esportives: si es practiquen a l'aire lliure, es podran celebrar amb un 50% de la seva capacitat

Mobilitat: segueix el confinament municipal de les 6 h del divendres a les 6 h del dilluns.

Trobades socials: màxim 6 persones del mateix grup estable.

La Generalitat podria modificar qualsevol d'aquestes mesures, ja que es revisaran cada 15 dies en funció del ritme de contagis i ingressos dels hospitals. De moment i segons la portaveu del govern les xifres "milloren de manera sostinguda" i el pla presentat per la Generalitat i aprovat pel Procicat és el resultat d'un "binomi que té en compte la salut i l'economia". 

NO T'HO PERDIS: Tots els trams de la desescalada: què es pot i què no es pot fer?

Últimes notícies

    Publicitat