Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Què volen dir els 200 cercles vermells que han aparegut al Raval?

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Des de fa dies entre els veïns del Raval s'ha instal·lat un nou tema de conversa més enllà dels enquistats clàssics com els narcopisos, la gentrificació o la prostitució. Uns misteriosos cercles vermells fets amb aerosol al costat de les portes han despertat totes les pors que perviuen entre els carrers del barri. Punts vermells irregulars, alguns més grans que altres, a diferents altures i en algun cas més d'un per porta. La polèmica està servida i, com no, va arribar relacionada amb el gran conflicte del barri: l'ocupació de pisos buits per part dels traficants.

 "Són senyals que es fan entre traficants per indicar que en aquell immoble hi ha pisos buits per poder ocupar?", és el que durant setmanes s'han preguntat els ciutadans mentre la varicel·la de graffit es multiplicava pel barri. Finalment, però, el misteri s'ha resolt i la veritat ha frenat la paranoia. Rep el nom de 'Red Dot Theory', ja suma més de 200 cercles vermells per tot el Raval, es tracta d'un projecte d'art urbà i difon l'obra a través d'un compte d'Instagram que porta el mateix nom. Una intervenció minimalista, quasi imperceptible als ulls dels que viuen fora del barri però que ha suposat, durant uns dies, una "amenaça" més pels veïns de la zona. Una tendència 'mínimal' que cada dia agafa més força, per voluntat artística o com a resultat de les noves ordenances cíviques, en forma de llaunes, rajoles pintades o quadres penjats al carrer. No totes elles, però, ocupen titulars i conversacions entre la gent com els misteriosos cercles vermells.

Finalment ni missatges subliminars entre traficants ni narcopisos però, a la vegada, tot això. I és que l'art, a vegades, no li cal molt més per alliberar els monstres interns i les pors. Només un context idoni i la resta arriba sol. Punt i final!

Últimes notícies

    Publicitat