Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Quines són les botigues que poden obrir tots els dies?

A més dels supermercats i les farmàcies, també poden obrir centres de jardineria i concessionaris d'automòbils, entre altres

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El nou Pla de xoc per aturar la pandèmia que estarà vigent a Catalunya, en principi, fins al 7 de febrer, afecta la mobilitat –no podem sortir del nostre municipi– i al comerç, que en plena campanya de rebaixes es veurà molt damnificat. 

Segons aquestes restriccions, publicades al DOGC, les botigues de més de 400 m2 i els centres i galeries comercials, han de tancar. En la desescalada, moltes botigues grans limitaven l'espai als 400 m2 permesos tancant plantes i delimitant zones, amb aquestes restriccions això no està permès. 

Els únics comerços que poden obrir cada dia de la setmana, de dilluns a diumenge, i sigui quina sigui la seva superfície, són els considerats essencials. Són aquests: 

- Supermercats i botigues d'alimentació.
- Farmàcies.
- Òptica, ortopèdia i fisioteràpia.
- Serveis relacionats amb l'electricitat i l'aigua.
- Quioscos.
- Bancs i entitats financeres.
- Assegurances.
- Serveis informàtics essencials.
- Serveis de neteja i bugaderia.
- ITV.
- Comerços de productes higiènics.
- Centres de veterinària.
- Perruqueries.
- Centres d’estètica.
- Concessionaris d’automòbils.
- Centres de jardineria.

Els establiments que ofereixin serveis essencials, però que estiguin dins de centres comercials, sí que podran obrir. També poden obrir al públic de dilluns a divendres, les botigues que estiguin dins de centres comercials, però que tinguin una superfície inferior als 400 m2 i tinguin un accés directe i independent des de la via pública. Aquests hauran de complir amb l'aforament limitat al 30% i seguir totes les mesures higièniques.

NO T'HO PERDIS: Què es pot fer i què no a Catalunya a partir del 7 de gener?

Últimes notícies

    Publicitat