Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Reciclar vidre contra el càncer

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

El passat 10 d'octubre, van aparèixer una vintena de contenidors de color rosa a 10 districtes de Barcelona. Hi seran fins dimecres 24 i són una iniciativa conjunta de l'empresa Ecovidrio –entitat sense ànim de lucre que gestiona els envasos de vidre a Espanya– i la Fundació Sandra Ibarra, dedicada a impulsar la investigació científica del càncer de mama. Per cada quilo de vidre abocat (unes 3 ampolles), Ecovidrio donarà un euro a la Fundació Sandra Ibarra per destinar-lo a la lluita contra el càncer, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, el 19 d'octubre. El 2017 la campanya es va fer a 25 municipis i va aconseguir recaptar 6.000 euros per a la fundació. Enguany hi participen més de 60 municipis d'Espanya amb un total de 250 contenidors. Amb un càlcul fàcil i l'esforç de tots, aquest any com a mínim s'hauria d'arribar als 15.000.


Fins el 24 d'octubre, llençant el vidre al contenidor rosa ho fem bé per doble: reciclant, per una banda, i contribuint per l'altra a la lluita contra el càncer de mama; el tumor maligne més freqüent entre les dones de tot el món.


Ecovidrio, que porta a terme la campanya 'Recicla vidre per elles' des de l'any 2016, realitza durant l'any una pila d'activitats i accions relacionades amb la promoció i el seguiment de la recollida selectiva de vidre a Espanya. De novembre del 2017 a l'abril del 2018 van impulsar la campanya El Contenidor d'Or; una competició entre 12 municipis catalans que durant uns mesos havien d'aconseguir incrementar la seva recollida de vidre per fer-se, mensualment, amb un contenidor-objecte que es col·locava a un punt cèntric dels municipis per felicitar els ciutadans. Segons dades d'Ecovidre, el 2017 es van reciclar a Espanya prop de 789.000 tones de vidre a través del contenidor verd; un 5% més que l'any anterior.

Últimes notícies

    Publicitat