Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Recullen firmes perquè Carmen de Mairena tingui un carrer al Raval

Adrián Amaya, un dels seus amics més íntims, ha llançat la campanya a través de la plataforma 'change.org'

Escrit per
Ainhoa Gutierrez
Publicitat

Després de sis mesos de la mort de Carmen de Mairena, el seu amic Adrián Amaya busca suport perquè l'hi dediquin un carrer. Amaya ha llançat la campanya a través de la plataforma change.org, en què recull firmes perquè l'artista barcelonina pugui tenir un carrer al Raval, "on sempre s'ha sentit molt orgullosa", segons explica Amaya al text de la web. 

Adrián Amaya es presenta com a amic íntim de Carmen Brau (el nom 'legal' de la Carmen de Mairena), així com el seu biògraf. Considera que l'artista es mereix una placa, un carrer o una plaça perquè va ser "una icona i mite del col·lectiu LGTBI". 

"Una artista lluitadora"

Amaya destaca que durant la seva carrera professional, De Mairena va ser "una lluitadora incansable dels drets de les dones transexuals". També recorda través de la plataforma 'change.org' que l'artista va patir la repressió franquista fins al punt de ser detinguda i ingressada a la Model. "Li vaig prometre en vida que faria tot el possible per donar-li l'homenatge que mereix a la seva ciutat, que ella estimava tant", diu Amaya. 

L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) s'ha sumat a aquesta campanya i dona suport a la recollida de firmes. A més, l'entitat exposa que és "una iniciativa que dignifica Carmen de Mairena com una referent en la visibilitat i la lluita de les persones trans i LGTBI". 

NO T'HO PERDIS: Estas son las seis mujeres que darán nombre a las calles de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat