Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Reparatruck: el servei gratis per aprendre a arreglar bicis i electrodomèstics

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Sabeu què és l'obsolescència programada? Apreneu-vos el concepte perquè és el pa nostre de cada dia: vindria a ser la planificació de la data de caducitat de productes com telèfons mòbils, electrodomèstics o serveis. Una vida útil predeterminada pel fabricant amb traïdoria.

Una de les maneres de lluitar contra aquesta enganyifa del sistema és saber arreglar aquells aparells que més d'hora que tard deixaran de funcionar i ens portaran a comprar-ne un de nou per tornar a trobar-nos amb el mateix problema pocs anys després.

Per estalviar-nos diners, però sobretot per evitar la gran generació de residus i el seu impacte ambiental, Barcelona estrena el Reparatruck, el nou servei mòbil d'autoreparació que presta Solidança –entitat sense ànim de lucre que vol construir una societat més justa, solidària i respectuosa amb el medi ambient i que es dedicada a la inserció sociolaboral– amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.

Es tracta d'una unitat mòbil amb eines i personal qualificat que us ensenyarà, a partir del 9 d'octubre i gratuïtament, a reparar aquests objectes, des de petits electrodomèstics a bicicletes i aparells informàtics.

Les sessions duren unes tres hores i es faran els dies 9 i 23 d'octubre, 6 i 20 de novembre i 4 i 18 de desembre a Gràcia (plaça Gal·la Placídia, de 10 a 13 hores) i a Ciutat Vella (plaça Terenci Moix, de 17 a 20 hores).

NO T'HO PERDIS: Com ens enfrontem des de Barcelona a l'emergència climàtica?

Últimes notícies

    Publicitat