Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sagardi repartirà 5.000 àpats diaris gratis a majors de 70 anys

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Sabeu allò de "practicar el que prediques?". O com diuen els anglesos, 'talk the talk and walk the walk'. El grup Sagardi –pioners de la cuina basca a Barcelona, amb restaurants com Sagardi, Irati, el mexicà Oaxaca o l'alt-empordanès Cadaqués– sempre ha fet bandera de la cuina tradicional i la cullera. I en el més cru de la crisi sanitària, el grup anuncia que a partir del divendres 10 d'abril repartirà fins a 5.000 àpats diaris a majors de 70 anys en risc de contagi del Covid-19.

Qui vulgui sol·licitar aquest servei –per a ell o un familiar– només ha de trucar al telèfon T. 936 358 331 i inscriure-s'hi. El repartiment a domicili es farà per tota Barcelona ciutat, de dilluns a diumenge i de 10 a 14 h, i la Fundació Txapeldun vehicularà la informació i la comunicació d'aquesta campanya. Els plats es cuinaran diàriament a les cuines dels seus restaurants –amb xefs de dins i fora de Sagardi– i s'elaboraran amb producte fresc que els cedeixen productors de proximitat a un preu mínim. Asseguren que cada àpat constarà de tres plats de menjar nutricionalment adequat per a majors de 70 anys, i preparat amb un control de prevenció total per garantir que estigui lliure de coronavirus. 

El cuiner basc i president de Sagardi, Iñaki López de Viñaspre, explica que "som i cuinem com ens van ensenyar les nostres àvies, i elles i ells han estat sempre la via de transmissió de vida, amor, cultura i història. Avui són les víctimes amb què s'està acarnissant aquest maleït virus. I els volem ajudar amb allò que millor sabem fer: cuinar. Qui ho necessiti rebrà un àpat al dia i intentarem se senti un xic més acompanyat".

El grup de restauració ha obert un 'crowdfunding' per a què qui ho desitgi faci aportacions a la causa mitjançant un ingrés al compte ES96 2100 8630 4602 0010 0761 de La Caixa, i personatges de la cultura i la comunicació com Ainoha Arteta, Mikel Urmeneta o Jon Sistiaga seran la imatge aquesta iniciativa.  

NO T'HO PERDIS: Menja bé a casa en temps de confinament.

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa en la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat