Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Covid-19 PCR test
Photo: Mufid Majnun/Unsplash

Salut estudia un confinament domiciliari si els contagis continuen creixent

Les noves mesures aplicades a Catalunya esperen abaixar la corba i evitar arribar a aquesta última opció

Mireia Deu
Escrit per
Mireia Deu
Publicitat

El secretari de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat en la compareixença setmanal de les autoritat sanitàries que la velocitat de contagi comença a disminuir tot i que la corba segueix creixent. Malgrat que encara és d’hora per saber si les noves mesures estan funcionant, la visió futura és optimista. Encara això, s’ha de visualitzar tots els escenaris possibles, per aquest motiu Salut no descarta plantejar, com a última opció, un confinament domiciliari si no hi hagués millores.

Ramentol ha assegurat aquest divendres que les noves restriccions, el toc de queda nocturn, el confinament perimetral de Catalunya i el municipal de cap de setmana, s’allargaran el temps que calgui. I que l'opció d'un confinament domiciliari és l’última opció a més, ha afegit que, en tot cas, no seguiria el mateix model que es va seguir al març o a l’abril.

El secretari de Salut ha confirmat que les escoles no es tancaran i que una ampliació de les restriccions té l'objectiu de disminuir una possible situació de saturació sanitària. De moment hi ha una alta assistència als centres de Salut, els ingressos hospitalaris continuen a l’alça i un 52% dels malalts a la UCI són pacients de la Covid. És a dir que 877 llits de la unitat de cures intensives es troben ocupats i que 447 d’aquests estan destinats al coronavirus. Davant aquestes dades, Salut explica que arribar a la xifra de 600 llits ocupats per covid provocaria començar a desprogramar operacions. 

NO T'HO PERDIS: Catalunya aplica noves restriccions: què podem fer i què no?

Últimes notícies

    Publicitat