Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Salut limitarà les trobades i reunions socials a 6 persones

Salut ha presentat la proposta al Procicat a l'espera de ser aprovada

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Catalunya no és de les comunitats amb més risc de contagi però l'experiència ens diu que no ens podem confiar. Ara mateix tot el territori i zones més poblades com Barcelona viuen un creixement moderat i més o menys controlat. Amb la tornada a les escoles el risc de propagació del virus augmenta exponencialment, ara com ara, hi ha més de 400 grups bombolla en quarantena a l'àrea metropolitana. Els positius poden augmentar en qüestió d'hores, per això el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha defensat que cal ser "ràpids i proactius" i ha anunciat restringir el nombre de persones que es puguin trobar en una reunió social de 10 a 6 persones. El departament justifica l'enduriment de la mesura després de detectar que la gran majoria de contagis es produeixen en reunions familiars o laborals i que el que s'anomena "bombolla social" s'acaba reduïnt a 4-6 persones. 

De moment només es tracta d'una proposta que caldrà que sigui avalada pel Procicat en les pròximes hores. En tot cas, si s'acaba tirant endavant, el primer sector que afectaria directament la normativa és al de la restauració, ja que no podria tenir més de 10 persones en una mateixa taula.

La normativa que sí que ja compta amb l'aval del Procicat és la rebaixa dels dies de quarantena en cas de donar positiu, que passa dels 14 als 10 dies. Un dels altres canvis que s'han viscut aquesta setmana és l'augment d'aforament de les sales de teatre i cinema fins al 70% de la seva capacitat. 

NO T'HO PERDIS: El mapa interactiu per veure els contagis barri a barri a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat