Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sant Jordi, millor en dia laborable (segons els llibreters)

Per
Andreu Gomila
Publicitat

Fa un parell d'anys que la diada de Sant Jordi cau en cap de setmana i això no agrada gaire els llibreters, ja que en dies de primavera, si fa sol, tenen competència. Però enguany Sant Jordi és dilluns, cosa que fa que el Gremi de Llibreters sigui optimista. Tant, que espera que es confirmi la tendència a l'alça dels últims anys i se superin els 21,6 milions d'euros que es van facturar l'any passat, un 4% més que el 2016.

M. Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters, confia que "el fet que sigui jornada laborable incentivi encara més els bons resultats aconseguits els dos darrers anys, tant en participació com en vendes".

El Gremi de Llibreters s'ha aliat aquest 2018 amb l'Agència Catalana del Turisme de la Generalitat arran de l'Any del Turisme Cultural. Durant la diada, un grup de mitjans i periodistes internacionals seran Barcelona perquè visquin la jornada a peu de carrer. Alhora, promourà entre les llibreries europees un concurs d'aparadors que consistirà a incorporar elements vinculats al Dia del Llibre i la Rosa en els establiments. La llibreria guanyadora obtindrà com a premi un viatge a Catalunya, gentilesa de l’Agència Catalana de Turisme.

A la nit, com cada any, sabrem quin és el llibre més venut de Sant Jordi. A Time Out hem fet una llista amb el que més ens ha agradat. El 2017, els best-sellers de la diada van ser aquests:

FICCIÓ EN CATALÀ

1. 'Nosaltres dos', de Xavier Bosch (Columna)

2. 'Rosa de cendra', de Pilar Rahola (Columna)

3. 'Un home cau', de Jordi Basté/Marc Artigau (Rosa dels Vents)

4. 'Quan arriba la penombra', de Jaume Cabré (Proa)

5. La senyora Stendhal', de Rafel Nadal (Columna)

FICCIÓ EN CASTELLÀ

1. 'Patria', de Fernando Aramburu (Tusquets)

2. 'Tierra de Campos', de David Trueba (Anagrama)

3. 'El monarca de las sombras', de Javier Cercas (Literatura Random House)

4. 'El Laberinto de los Espíritus', de Carlos Ruiz Zafón (Planeta)

5. 'No soy un monstruo', de Carme Chaparro (Espasa)

Últimes notícies

    Publicitat