Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Torre de Collserola
Foto: Shutterstock

Sense motos ni miradors: Totes les restriccions a Collserola per l'onada de calor

Les limitacions s'aplicaran a partir del divendres 15 de juliol i, com a mínim, duraran fins al dilluns vinent

Escrit per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

La Generalitat de Catalunya ha aplicat diverses restriccions per l'onada de calor en la majoria de municipis de Catalunya. A partir del divendres 15 de juliol quedaran suspeses totes les activitats de lleure en el medi natural: acampades, rutes i activitats esportives. Una de les principals raons d'aquestes restriccions és el risc d'incendis, que s'ha vist agreujat per aquest episodi d'altes temperatures.

Aquestes mesures i limitacions afectaran les zones amb el pla Alfa nivell 3 de Protecció Civil, entre les quals hi és Barcelona, i com a mínim, s'allargaran fins al dilluns 18 de juliol. Aquestes són totes les limitacions que s'aplicaran a Collserola:

  • Tancament dels miradors i d'algunes zones d'aparcament no vinculades a la restauració.
  • Suspensió de totes les activitats de lleure en el medi natural: acampades, rutes i activitats esportives. Les activitats de casals, cases de colònies i cases esportives només es podran fer al terreny just a tocar de la casa o edificació on es faci la nit.
  • Restricció de la circulació amb vehicles motoritzats als entorns naturals, a excepció dels veïns. 
  • Restricció de l'ús de maquinària agrícola entre les 12 i les 18 h, tret de certes excepcions. 
  • No es podran realitzar treballs a les vies interurbanes, excepte els que estiguin autoritzats pel Servei Català de Trànsit. 
  • Restricció de l'ús de màquines com bufadors o serres radials a menys de 500 metres d'una zona forestal i a menys de 50 metres d'una zona agrícola. En el cas que s'hagi de fer el contrari per una causa de força major, serà el cos d'Agents Rurals qui haurà d'autoritzar l'activitat. 

Tot i el tancament de nou massissos com el cap de Creus, Montserrat o l'Albera, per ara, el Parc Natural de Collserola continuarà obert. Això sí, es preveu que les mesures s'ampliïn o s'alleugereixin segons l'evolució del temps i, per tant, no es descarta que la llista de massissos tancats creixi durant els pròxims dies.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

  

Últimes notícies

    Publicitat