Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Shibari
© Shutterstock

'Shibari': descobreix a Barcelona el plaer de la submissió

Marta Molas
Escrit per
Marta Molas
Publicitat

Que no us soni a xinès! El Shibari és una forma tradicional de lligament artístic amb cordes originària del Japó. Significa literalment «lligar» i és una erotització del que havia estat el 'Hojōjutsu', una tècnica dels samurais per transportar i torturar presos. En l’actualitat, aquest bell i sensual art consisteix a usar cordes per crear complicats patrons i formes geomètriques sobre cossos, sovint femenins. El lligador ha de prestar màxima cura i atenció sobre el lligat i aquest, deixar-se estimar i abraçar pel seu lligador. Tot i que sovint és una afició practicada pels amants del BDSM (bondage, disciplina, dominació, submissió i masoquisme), els fans de la cultura japonesa també li tenen gran afecte, així com parelles i amants que han vist en aquesta pràctica un joc de bellesa, sensualitat i passió per l’altre.

Fa uns anys que a Barcelona el Shibari s’estén com el sushi: es fan demostracions, sessions de fotografies especialitzades, tallers d’iniciació per a diferents col·lectius i es practica a cases, festes privades i altres 'parties' més públiques de la ciutat.

Al Club Rosas Cinco, el club més antic de BDSM de Barcelona, hi trobareu les instal·lacions adequades per practicar amb aquestes cordes: tenen habilitat un terra amb matalassos i diferents estris suspensoris per penjar-hi les cordes. A més, disposen d’un expert en Shibari resident i ofereixen sovint cursos d’aquesta tècnica: d’iniciació o cursos especials per a col·lectius específics, com per exemple, homes.

Per a parelles, l’acadèmia de sexe de la ciutat, Sex Academy Barcelona, realitzarà al març i a l’abril tallers d’iniciació perquè aneu de dos en dos amb un dels lligadors de la ciutat més emblemàtics: Andrés Malporro.

© JJ Román

I també a l’abril un dels altres mestres de la ciutat, Alberto NoShibari, realitzarà a Amantis Gràcia un taller de Shibari que combinarà la tècnica japonesa amb l’ús de joguines eròtiques, ensenyant trucs fàcils de manipulació de cordes i demostrant la intensitat sensorial que es pot aconseguir en una sessió de Shibari.

Disposats a torturar amb plaer? «Hai, hai».

Últimes notícies

    Publicitat