Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Memorial la Rambla
© Marc Andreu

S'inaugura el memorial a les víctimes de la Rambla

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Barcelona és una ciutat de pau. Aquest va ser un clam unànime després dels atemptats de la Rambla del 17 d'agost de 2017 i també és el missatge del Memorial que des d'avui recorda les víctimes al pla de l'Os, a tocar del mosaic de Miró.

El memorial que ret homenatge als morts i ferits de l'atemptat de Barcelona i Cambrils és un fris de 12 metres il·lustrat amb una frase dels molts missatges que van arribar en solidaritat amb les víctimes. "Que la pau et cobreixi, oh ciutat de pau", resa el monument que, metafòricament, podria ser vist com una cicatriu.

Memorial

© Marc Andreu

La frase escollida pels membres de l'Unitat Atenció i Valoració Afectats pel Terrorisme estava escrita originàriament en àrab i també es podrà llegir en català, castellà i anglès. L'acompanya el dibuix 'Barcelona' de Frederic Amat, que es va convertir en símbol de la ciutat i contra la barbàrie en els dies posteriors a l'atemptat. El memorial també recull la data i l'hora dels fets: '17.08.2017. 16.50 h'.

Dibuix 'Barcelona'

© Frederic Amat

Situat a l'altura de les entrades al metro, una mica més avall del paviment de Miró (1976) per donar la benvinguda a tothom que arribava a la ciutat per mar, el monument vol ser "un homenatge a la pau, la cultura i la fraternitat, i vol convertir-se en un referent universal que convidi a la concòrdia, l'entesa i la solidaritat entre persones", ha comunicat l'Ajuntament.

A l'acte d'inauguració, les víctimes i no els polítics han tornat a ser-ne protagonistes. Està previst que el Comissionat de Programes de Memòria i l'equip Km-ZERO duguin a terme la restauració i neteja del mosaic de Miró en el mac de reurbanització d'un dels passejos més emblemàtics de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: tots estimem la Rambla i elles i ells hi treballen

Últimes notícies

    Publicitat