Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Revisió de palmera
Foto: Ajuntament de Barcelona

Talen palmeres a Barcelona per prevenció i s'apunta com a causa de l'accident de dijous la falta de rec

Altres problemàtiques que s'estudien serien la inclinació del tronc o la presència de nius de cotorres amb el consegüent pes afegit

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

9.30 h del matí. Els operaris de l'Ajuntament han acordonat l'extrem de mar de la rambla del Raval. L'enrenou de la serra mecànica crida l'atenció dels vianants. De sobte, un altre terrabastall sacseja els curiosos. Acaba de caure talada una de les palmeres més altes del popular passeig, la pèrdua d'un arbre que trigarà molts anys a créixer de nou.

L'Ajuntament ha començat a retirar algunes palmeres de la ciutat. En els primers tres dies de revisions s'han talat vuit exemplars, xifra que previsiblement creixerà mentre duri el procés.

La inspecció preventiva de 900 palmeres datileres de la ciutat busca exemplars que reuneixen condicions i característiques similars a la que va caure dijous passat al carrer Joaquim Costa, ocasionant la mort d'una noia de 20 anys.

Possibles causes de l'accident

El consistori apunta tres causes possibles de l'accident i busca aquests factors en els exemplars que revisa: l'estrès hídric, fruit de la sequera, l'estretament i inclinació del tronc i la presència de nius de cotorres amb el pes afegit que comporta.

Ahir ja s'havien revisat unes 100 palmeres datileres de les 900 previstes. Als 8 exemplars talats s'aplica el llindar més restrictiu que ha determinat Parcs i Jardins.

En paral·lel, també es reforçaran les palmeres datileres, precisament per reduir l'estrès hídric i la falta de rec, factor analitzat com possible causa de l'accident.

NO T'HO PERDIS: la troballa arqueològica en plena Rambla que sorprèn els tècnics

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat