Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
alfa
Foto: Alfa

Tanca l'Alfa, mític bar musical de Gràcia

La pandèmia ha acabat amb els 29 anys de ball i música en viu d'aquest local llegendari

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Des del 19 d'octubre, al compte d'Instagram de l'Alfa hi diu: "Antiga sala de ball i concerts de Barcelona". Així s'acomiada un dels locals més llegendaris de Gràcia, un lloc que sempre era bona opció per anar a prendre una copa amb bona música fins tard. Situat al número 36 del carrer Gran, l'Alfa posa punt final a 29 anys de balls, riures i històries compartides, 29 anys de nits mítiques que seran recordades per molts. És un comiat trist per al barri, per Barcelona, per a la música i per a la vida nocturna.

En un breu comunicat al mateix compte d'Instagram, s'explica aquesta anècdota: "De broma o de veritat, el nostre DJ Juan Carlos deia que el dia que posés 'The end' dels Doors a l’Alfa ja podíem córrer perquè s’hauria acabat tot. Doncs bé, no ha donat temps de posar el mític tema. L’Alfa no tornarà a obrir. La pandèmia ha sigut més forta que la música i ens hem quedat sense forces per aixecar de nou la persiana del Carrer Gran".

Amb el bar s'acaba també una programació que acollia concerts setmanals (hi havien actuat Rosalía, La iaia i Iseo, entre moltíssims altres), 'open mics' de 'stand-up comedy' (es feia l'@laltremic cada dimarts) i les xerrades científiques de #pintofscience. Adrià Ramírez, antic programador, recalca: "sobretot, donàvem un espai a tots aquells que tinguessin una proposta artística" i explica que la raó del tancament ha estat simplement "no poder exercir l'activitat i haver de seguir pagant". 

Tot i que el compte @alfaenviu deixarà d'anunciar concerts al bar, seguirà actiu per fer d'altaveu dels projectes musicals i actuacions dels músics afins. 

View this post on Instagram

A post shared by Alfa Bar (@alfaenviu)

NO T'HO PERDIS: Concerts de la temporada a Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

  

Últimes notícies

    Publicitat