Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tanca l'Aribau Club (sense dir adeu)

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

La setmana comença amb una notícia trista per als cinèfils de Barcelona: El cinema Aribau Club, propietat del Grup Balañà, abaixa la persiana. Els propietaris no han escrit cap comunicat públic, no han avisat als assidus al cinema que les de diumenge 29 serien les últimes projeccions del cine.

Dissabte 28 van penjar al seu compte de Twitter el mític 'That's all folks' dels Looney Tunes. Diumenge 29 van publicar el tema 'The End', de The Doors. El mateix diumenge, van compartir un vídeo d'un pla general de la façana del cinema, amb el rètol lluminós apagant-se per última vegada. A banda d'aquest comiat tímid i gairebé imperceptible, de moment des de Balañà només han comunicat que el tancament respon a una decisió empresarial. En els últims anys Balañà ha tancat també les sales de cinema Rex, el cinema Urgell i el Club Coliseum.

La notícia és encara més trista perquè l'Aribau Club és l'espai on se celebraven tres dels grans festivals de cinema de la ciutat: el Docs Barcelona, l'In-Edit i el D'A, que ara hauran de buscar un nou espai on ressituar-se a la ciutat.

Cristian Pascual, director de l'In-Edit (aquest any se celebra del 25 d'octubre al 4 de novembre) explica que la notícia li va arribar fa prop d'un mes i que és una pena perquè l'Aribau Club era "una sala perfecta per als festivals" (per localització, per història, per aforament...) difícil de substituir a Barcelona. El mateix opina Carles R.Ríos, director del D'A, que ha celebrat allà les seves vuit edicions. Tot i que tristos, a cap dels dos directors els ha sorprès la notícia: "És la conjuntura general dels cinemes, la baixada d'assistència és un fet", diu Carles R. Ríos. Per la seva banda, Cristian Pascual recorda que des dels inicis de l'In-Edit ja ha viscut el tancament de sis sales. "Ho tenim assumit i l'únic que podem fer és tirar endavant".

L'In-Edit, de fet, ja ens ha confirmat que la pròxima edició tindrà lloc als Aribau Multicines, les sales veïnes del mateix grup empresarial. "Sempre recordarem moments bonics que vem viure a l'Aribau Club, com l'estrena de 'Searching for Sugar Man' abans de petar-ho". Des del D'A encara estan plantejant l'encaix de la pròxima edició, del 25 d'abril al 5 de maig de 2019.

Els temps canvien i el cinema i el seu consum també ho fan. La notícia del tancament de l'Aribau Club és sobretot trista perquè amb ell –tot i que encara no han comunicat què passarà amb l'edifici– desapareix una part d'història de Barcelona. El cinema es va inaugurar l'octubre del 1936 com a Cinema Doré. Després es va dir Cine Durruti, però després de la guerra va passar a dir-se Dorado i així es va quedar fins al 94, especialitzat en cinema infantil d'animació. En aquell moment, va convertir-se en el Club Doré, fins que el 2006 va passar a ser l'Aribau Club que coneixem. El cinema on hem vist grans sessions de l'In-Edit, el Docs Barcelona i el D'A, entre d'altres.

Últimes notícies

    Publicitat