Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tantra, fins que el sexe ens separi

Marta Molas
Escrit per
Marta Molas
Publicitat

En una època on s’acusa a la nostra societat de viure en el capitalisme més exacerbat, cada vegada són més els que cerquen experiències vitals, anímiques i místiques. I al món eròtic i sexual, aquesta tendència ha arribat per quedar-se. Posar-hi nom és dir tantra. A Barcelona, existeixen diferents talleristes, gurús i formadors que practiquen i formen en aquesta pràctica que cerca la il·luminació completa.

Però, què carai és el tantra? És una de les variades tradicions esotèriques orientals que ensenyen a usar el desig material amb un propòsit espiritual. Existeixen variants hinduistes i budistes, entre d'altres i malgrat ser una pràctica molt estesa a països com Butan o Corea, fa temps que trepitja fort a Europa. Dins el tantra, hi ha el camí que recorre el tantra sexual. Hari Dass, formador d'aquesta tradició a Espanya, explica que el tantra sexual "és només una petita part del tantra, potser un 5-10%, però fonamental i molt important atès que si una persona no té entregada la seva sexualitat, tindrà problemes físics i emocionals, amb el que implica a nivell d'energia vital, de salut i en el món espiritual".

Àurea Poch, facilitadora de l'associació ADAS (Asociación para el Desarollo de la Auténtica Sexualidad), als seus tallers ajuda a persones i a parelles a "sentir-se complet/a, gaudint de la dansa interior entre el teu femení o energia ying (dolça, amorosa, compassiva, cuidadora, intuïtiva, creativa, sensual) i el teu masculí o energia yang (segura, forta, protectora, amb presència, passional, sexual). Des de l'acceptació del que ets i com ets, probablement et sentiràs més afí i agraït amb el teu cos, i per tant amb la teva sexualitat, el teu plaer. I és des d'aquí que pots obrir-te d'una forma molt més saludable i plena a compartir aquest regal en les teves relacions amb els altres, a viure la teva sexualitat amb més llibertat, perquè aquesta aflora des de la veritable llibertat i autenticitat".

Tots els formadors amb què he parlat asseguren que el tantra a la nostra ciutat creix amb força. Dass ha impartit tantra unes 3.000 persones a Barcelona en els darrers 10 anys. I com a exemple, un botó: ja no només es fan tallers per a persones soles o per a parelles, el més habitual, sinó també per a parelles LGTBI, com és el cas del taller que faran al juny a Amantis Gràcia per a parelles lesbianes.


Us apunteu? Namasté!

Últimes notícies

    Publicitat