Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Stranger Things Season 4
Foto: Netflix /Stranger Things Season 4

La temporada 5 de 'Stranger things' s'endarrereix a causa de la vaga de guionistes

Els germans Duffer se sumen a l'aturada, ja que "l'escriptura no s'atura quan comença el rodatge"

Escrit per
Phil de Semlyen
Col·laboradors
Mireia Servitje
i
Borja Duñó
Publicitat

Ja estava tot a punt perquè la temporada 5 de 'Stranger Things' entrés en fase de producció, però una batalla imprevista s'ha interposat entre l'anhelat final de la sèrie de Netflix i els fans. I no, no l'hha causat el Demogorgon. Es tracta de la vaga de guionistes de Hollywood, la primera de l'era de l'streaming. "Aquí els Duffer", comencen els creadors de la sèrie en un comunicat a les seves xarxes que recorda que "l'escriptura no s'atura quan comença el rodatge". "Encara que estem emocionats de començar la producció amb el nostre increïble elenc i equip, no és possible durant aquesta vaga. Esperem que aviat s'arribi a un acord just perquè tots puguem tornar a la feina. Fins aleshores, canvi i fora", continuen els Duffer.

L'aturada, que no se sap quant de temps pot durar, retarda els treballs de producció, per la qual cosa els nous capítols trigaran més a estrenar-se del previst (es calculava que això seria a mitjans o finals del 2024), però el que sí que podem fer és recordar tot allò que se sap fins al moment de la temporada 5 de 'Stranger things'.

Temporada 5 de 'Stranger things': tot el que en sabem

(Atenció: el següent text conté espòilers de la quarta temporada)

Stranger Things
Foto: NetflixStranger Things

Quina és la data potencial del llançament de la temporada 5 de 'Stranger things' a Netflix? 

Abans de l'aturada per la vaga de guionistes, estava previst que la darrera temporada entrés en producció aquest mes de maig, per tant, encara hem d'estar molt lluny d'una data de llançament a Netflix. Com que tres de les quatre temporades anteriors s'han emès a l'estiu, s'estudiava la idea que l'estrena fos entre el maig i el juliol del 2024, encara que caldria saber quant de temps durarà la vaga per aventurar-se a assenyalar una nova data.

Sabem que tindrà vuit episodis, tot i que si es dividirà o no en dos, com la temporada 4, encara està per confirmar.

Quins actors actuaran a la cinquena temporada 'Stranger things'?

Tornaran tots els grans actors de cada temporada, inclosos Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp, Sadie Sink, Joe Keery, Maya Hawke i Priah Ferguson. Per no parlar dels actors, 'ehem', grans: David Harbour, Winona Ryder, Paul Reiser, Brett Gelman i Matthew Modine. I la bèstia: Jamie Campbell Bower, que fa de Vecna.

Sabem algun detall sobre la trama?

Els detalls encara estan completament envoltats de misteri, però la temporada reprendrà amb el Max (Sadie Sink) que queda segon després d'una trobada amb el demoníac Vecna i es queda en coma. Ah, i també el món davant d'una apocalipsi.

"No hi haurà un 'reset' des d'on acaba aquesta temporada [quarta]", ha dit Matt Duffer a Empire. "En general, al final d'una temporada, lliguem les coses amb un llaç bonic fins que hi ha algun petit avançament amb un cap sense lligar que diu 'espera, alguna cosa s'està desenredant'. A mesura que vagi avançant l'última temporada, això passarà".

Sink tampoc xerra res. Diu a 'Today': "Sense espòilers, només amb la manera com va acabar el meu personatge a la temporada 4, no tinc ni idea del que passarà. Però hi seré".

El que sí que sabem, a través d'una publicació a l'Instagram de Netflix, és que l'episodi inicial de la temporada final s'anomenarà 'Capítol 1: The crawl' i que estarà escrit pels mateixos germans Duffer. Això ha estat suficient per enviar els fans a un forat d'especulació i teories sobre el que vindrà a continuació.

Hi haurà un spin-off de 'Stranger things'?

Sí, els creadors del programa, Matt i Ross Duffer, tenen plans de fer un spin-off de 'Stranger things'. Tot i això, no us espereu un retorn d'Eleven, Dustin i els seus companys. Els Duffer portaran aquesta nova sèrie cap a una direcció completament nova. 

"He llegit rumors de què hi haurà un spin-off d'Eleven, de què hi haurà un spin-off de Steve i Dustin, o que hi haurà una altra sèrie", va dir Matt Duffer al pòdcast 'Happy Sad Confused', a través d'EW. "Això no m'interessa perquè ho hem fet tot. Hem passat no sé quantes hores explorant tot això. Així que serà molt diferent. La connexió més important, diria, és la seva sensibilitat narrativa".

En canvi, els Duffer prometen connectar-lo de la manera més tangencial al món de 'Stranger things' i lliurar la tasca a un nou 'showrunner.' "[Volem] trobar la persona adequada a qui passar el relleu mentre nosaltres fem coses noves", ha dit Matt Duffer.

I, tot i que encara se'n coneixen pocs detalls, els Duffer també estan portant 'Stranger Things' a l'escenari, o almenys, una producció ambientada "dins del món i la mitologia de 'Stranger things'". La productora britànica Sonia Friedman i el director i cineasta Stephen Daldry creuen que s'estrenarà al West End de Londres, i si no és així, probablement començarà a Broadway i després s'hi traslladarà.

NO T'HO PERDIS: Les millors sèries noves que has de veure

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

 

Últimes notícies

    Publicitat