Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

"T'estimo, t'odio!": Little Simz al Primavera Sound 2022

La londinenca va demostrar que juga a la primera divisió del rap mundial

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Com ha de ser tenir milers de persones als teus peus cridant 'I love you, I hate you', mentre cantes una cançó sobre el teu pare absent? La rapera londinenca Little Simz va poder comprovar a l'escenari Cupra –el de l'amfiteatre–, que a Barcelona també l'estimen. Tot i que, és clar, entre el públic hi havia una munió d'ànimes britàniques: al seu país, Simbiatu Abisola Abiola Ajikawo ha guanyat uns quants premis, entre els quals, aquest 2022, el Best New Act als Brit Awards i el Best Solo Act from the UK als NME.

Però no només s'hi sentia parlar anglès, entre el públic. Little Simz ja havia estat a Barcelona en altres ocasions, entre les quals el Primavera Sound del 2019, però era la primera vegada que hi portava el seu quart disc d'estudi, 'Sometimes I might be introvert' (2021), un ambiciós àlbum conceptual ple de les orquestracions que tant li agraden a Inflo, productor també de Michael Kiwanuka.

"Simbi, Simbi!", cridava l'audiència, i aquestes eren les lletres que presidien l'escenari, diminutiu de Simbiatu i alhora sigles del títol del disc, una reivindicació de la introversió com a oposat de l'extraversió que sembla obligada avui en dia, i un lloc on defensar els sentiments profunds sobre ella mateixa, sobre la raça, sobre el fet de ser dona damunt d'un escenari. 

Com Lauryn Hill

Amb els cabells enfundats en una gorra de rastafari, Simz va recordar una Lauryn Hill més jove, del nou mil·lenni. La banda, finíssima, aportava una base rítmica imponent i donava aires jazzy i soul als rapejats metronímics de la cantant, mentre que el contrapunt èpic es confiava als cops orquestrals i les cordes ideades per Inflo al disc. 

Van sonar peces del nou àlbum com la titular 'Introvert', 'Rollin Stone' i 'Protect my energy', però també de 'Grey area' (2019), com 'Selfish' i l'agressiva 'Boss' –amb Simbi fent una part de teclat–, que el públic barceloní coneixia d'altres ocasions. En qualsevol cas, el concert de Little Simz al Primavera Sound 2022 no va tenir grisos, sinó més aviat colors vius i la sensació d'estar davant d'una rapera que juga a la primera divisió del rap mundial, la lliga d'artistes com Kae Tempest i Kendrick Lamar. 

NO T'HO PERDIS: Tot el que has de saber del Primavera Sound 2022

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat