Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pancarta a la manifestació de rebutja a l'assissant de Samuel Luiz, Stop homofobia
ShutterstockPancarta a la manifestació de rebutja a l'assissant de Samuel Luiz

Time Out rebutja la LGTBIfòbia i condemna l'assassinat de Samuel Luiz

Des de Time Out, reivindiquem el dret de qualsevol persona, sigui com sigui, a anar a qualsevol lloc de la seva ciutat i mostrar obertament com és, si és això el que li ve de gust

Escrit per
Marta Bac María José Gómez
Publicitat

Pocs dies després de la celebració del mes de l'Orgull, la notícia de l'assassinat de Samuel Luiz per la pallissa d'uns assaltants al crit de 'maricón' ens gela la sang. Sí, s'ha avançat molt contra la LGTBIfòbia, però encara hi ha molt camí per recórrer fins a arribar a una societat en què a ningú li ofengui –de fet, que a ningú li importi– la teva identitat sexual. Perquè la mort de Samuel no va ser un assassinat més, es va utilitzar la seva orientació sexual com a excusa per posar fi a la seva vida. Perquè el que et diuen mentre et maten importa, com es llegia a les pancartes de les concentracions que aquest dilluns van omplir les places de les principals ciutats de l'Estat en repulsa per aquest crim homòfob.

Des de Time Out, reivindiquem el dret de qualsevol persona, sigui com sigui, a anar a qualsevol lloc de la seva ciutat i mostrar obertament com és, si és això el que li ve de gust. Sense reprimir-se ni amagar-se sota una altra aparença per no cridar l'atenció. I que fer-ho no sigui cap acte heroic: que no li suposi exposar-se a mirades de menyspreu, agressions verbals o físiques, i moltíssim menys, a perdre la vida.

No és un fet aïllat. La mort de Samuel Luiz passarà a engrossir la llista de les agressions que any rere any es donen a Espanya. I no és un fenomen en retrocés, sinó que ja se'ns venia advertint que en els últims cinc anys s'havia registrat un augment dels atacs homòfobs. El 2019, l'Observatorio Madrileño contra la Homofobia, transfobia i Bifobia va comptabilitzar 321 incidents d'odi contra persones LGTBI+ a la Comunitat de Madrid: gairebé un per dia de l'any. En els sis primers mesos del 2021, a Catalunya ja s'han registrat 113 atacs homòfobs.

Tot i aquestes dades preocupants, a Time Out pensem que som majoria els i les que creiem en la igualtat de les persones, més enllà del seu gènere, orientació sexual, religió o color de pell. Som majoria els que preferim la diversitat i l'amor a l'odi i la ignorància. Entre tots i totes hem d'acabar amb qualsevol discurs d'odi i acte de discriminació: per Samuel i per totes aquelles persones que han patit algun tipus d'agressió, i perquè d’ara endavant ningú, mai més, pateixi violència, simplement, per ser com és.

NO T'HO PERDIS: 8 llocs emblemàtics del col·lectiu LGBTI+ a Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat