Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tolerància 0 a Barcelona amb les motos aparcades sobre la vorera

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

A Barcelona i a la majoria de grans ciutats del planeta les voreres són pàtries compartides amb diferents col·lectius i elements urbans. Hi conviuen, d'una manera més o menys ordenada, terrasses de bars, parades de bus, ocasionalment furgonetes amb presses, defecacions canines per recollir, mobles en adopció, motos aparcades com aquell qui no vol i vianants (ja me'ls deixava!). Tot i que existeix una convivència entre tots els habitants de les voreres, l'Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana volen tornar a donar protagonisme i, sobretot espai, als verdaders 'propietaris' de les voreres: els vianants. 

Els aparcaments de motos improvisats sobre les voreres seran els gran perjudicats. No us alarmeu, nosaltres també sabem que no és cap il·legalitat estacionar la moto sobre la vorera, sempre i quan no quedin places de moto a la calçada, la senyalització ho permeti i les voreres tinguin més de tres metres d'ample. El problema, segons la Guàrdia Urbana, és que molts conductors deixen el seu vehicle de dues rodes sobre la vorera es compleixi o no aquestes condicions. A la vegada, ells mateixos, admeten que hi havia certa tolerància.

A partir del pròxim 25 de febrer, però, les coses canviaran, tal com estan informant els agents de la Guardia Urbana a través d'avisos que pengen dels manillars de les motos que es troben incomplint ara mateix la normativa. El missatge és clar i ho indiquen com a "fi de tolerància" i avís de la grua i multa. Així doncs, si tens una de les més de 208.000 motos que hi ha a la ciutat, segons dades municipals, vés molt en compte si aparques fora dels estacionaments marcats per aquests tipus de vehicles. No oblideu que no hi ha pitjor habitant de voreres que l'indesitjat i inesperat adhesiu que es deixa després que la grua s'emporti el teu cotxe o moto.

Últimes notícies

    Publicitat