Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Terratrèmol Marroc
Foto: Alamy

Tot el que has de saber sobre viatjar al Marroc després del terratrèmol

Quines són les zones afectades i alguns consells útils si tenies reservat un viatge al país

Liv Kelly
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Un terratrèmol de magnitud 6,8 va sacsejar el Marroc a finals de la setmana passada, divendres 8 de setembre, al voltant de les 23 hores. És el terratrèmol més mortífer ocorregut al país en els darrers de 60 anys, amb aproximadament 2.500 morts, una xifra que està augmentant. Segons els experts, és probable que la zona al voltant de l'epicentre continuï experimentant rèpliques durant les setmanes vinents. Aquí teniu tot el que necessiteu saber si teniu un viatge reservat al Marroc.

On va ser el terratrèmol al Marroc?

L'epicentre d'aquest terratrèmol es va produir a uns 18,5 quilòmetres sota terra, aproximadament a 70 quilòmetres al sud-oest de Marràqueix, a les muntanyes de l'Alt Atlas. Marràqueix s'ha vist greument afectada, però els llocs més danyats són llogarets remots als quals només es pot accedir a través de carreteres que ara són perilloses. Molts edificis de la Medina de Marràqueix, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, han patit greus danys o fins i tot s'han esfondrat.

Encara puc viatjar al Marroc?

Els aeroports del Marroc continuen funcionant i diverses aerolínies han emès comunicats sobre com afectarà el terratrèmol als seus serveis:

British Airways ha anunciat un període de flexibilitat de dues setmanes, perquè els passatgers que volin a Marràqueix tinguin l'oportunitat de modificar la seva reserva. Un portaveu de l'aerolínia també va anunciar que s'havien comunicat amb els clients per verificar la seva seguretat i que continuen monitorant la situació.

EasyJet ha animat els passatgers que viatgen a Marràqueix a posar-se en contacte amb el seu equip d'atenció al client, amb la possibilitat de modificar les reserves. El número és el 0330 551 5151.

Ryanair ha dit que hi pot haver retards i cancel·lacions als seus vols al Marroc i anima els passatgers que tenen una reserva a consultar l'aplicació de Ryanair per obtenir la informació més recent sobre els seus viatges.

TUI ha dit que els seus equips a terra estan treballant per ajudar els clients, però el vol del passat dissabte 9 de setembre va sortir sense complicacions.

Puc aconseguir un reemborsament si escullo no viatjar?

No necessàriament rebràs un reemborsament si tries no viatjar, especialment si la teva destinació específica no es veu directament afectada. El millor és posar-se en contacte amb la companyia aèria i el proveïdor d'allotjament per obtenir la informació més recent, així com amb el proveïdor de l'assegurança de viatge.

NO T'HO PERDIS: Les 14 destinacions més infravalorades d'Europa

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de restriccions de viatges

    Últimes notícies

      Publicitat