Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tot el que heu de saber de la sra. Maisel, la sorpresa als Globus d'Or 2018

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

A cap aficionat a les sèries l'hauran sorprès, per poc que estigui al dia, els guardons a 'The handmaid's tale' i 'Big little lies' en l'última edició dels Globus d'Or –al costat dels Emmys, els premis que guardonen la ficció televisiva nord-americana–: les sèries protagonitzades per Elisabeth Moss i Nicole Kidman –també premiades com a millors actrius pels rols que hi desenvolupen– han estat les sensacions del 2017 pel que fa a sèries, segurament les heu vistes, i el seu èxit estava cantat.

Però entre la llista de títols guanyadors potser us ha sonat menys, o gens, el que ho ha fet en la categoria de millor sèrie còmica, 'The Marvelous Mrs. Maisel'. Us donem les claus per saber d'on surt la senyora Maisel i per què ha triomfat als Globus d'Or.

1. És la nova sèrie de la creadora de 'Las chicas Gilmore', Amy Sherman-Palladino. Potser ara mateix esteu una mica desencantats amb aquesta sèrie de culte –farcida d'humor intel·ligent, referències culturals 'cools' i emocionant sense embafar– per culpa del decepcionant 'reboot' del 2016, prou dolent com per fer-nos qüestionar si Sherman-Palladino havia perdut facultats. 'The Marvelous Mrs. Maisel' permet constatar no només que no, sinó que està en plena forma.

2. Ambientada el 1958, la sèrie arrenca quan, després de ser abandonada pel seu marit amb dos fills petits al seu càrrec, la Míriam (Midge per als amics), una mestressa de casa jueva de l'Upper West Side novaiorquès, descobreix el seu talent per a la 'stand-up comedy'. Un marc que permet ironitzar sobre la manca d'independència de les dones a finals dels anys 50 i fer un homenatge a la comèdia de monòlegs de tradició nord-americana.

3. Qui és la meravellosa senyora Maisel, que s'ha emportat el Globus d'Or a millor actriu de sèrie còmica, imposant-se, entre d'altres, a la lluitadora de 'wrestling' d'Alison Brie ( 'Community', 'Mad men') a 'GLOW'? Es tracta de Rachel Brosnahan, a qui recordareu pel paper de Rachel, la prostituta per la qual s'obsessiona Doug Stamper (el fidel lacai de Frank Underwood) a 'House of cards', demostrant una vis còmica impossible d'imaginar-li en el drama polític.

4. Com amb les Gilmore, no us deixeu enganyar per les aparences. Rere la tipografia en rosa del nom de la sèrie i les faldilles estil New Look de Dior que vesteix la protagonista, s'amaguen monòlegs i diàlegs provocadors i carregats de mala baba, que acabaran amb mrs. Maisel a la garjola abans que acabi el primer capítol. No en va un dels còmics reals que homenatja la sèrie, Lenny Bruce, va ser jutjat per obscenitat.

La primera temporada de 'La maravillosa Sra. Maisel' (8 episodis) es va estrenar el 29 de novembre i es pot veure sencereta, d'una tirada, a Amazon Prime Video, el servei de vídeo a demanda del gegant de la venda per internet. La segona temporada, ja està confirmada.

Últimes notícies

    Publicitat