Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Biografia Michael Jackson
Foto: Time Out LondresBiografia Michael Jackson

Tot el que sabem de la nova pel·lícula sobre Michael Jackson

Amb el seu nebot Jaafar de protagonista, tot apunta que el nou biopic del Rei del Pop serà polèmic

Phil de Semlyen
Clara Ruiz
Escrit per
Phil de Semlyen
Traduït per
Clara Ruiz
Publicitat

Ens trobem a l'era de les grans pel·lícules biogràfiques sobre estrelles del pop, començant per les de Freddie Mercury ('Bohemian Rhapsody'), Elton John ('Rocketman') i Whitney Houston ('I wanna dance with somebody'), les quals han passat pels cinemes en els últims anys rebent grans ovacions, a més d'una nova pel·lícula sobre Amy Winehouse que actualment s'està rodant a Londres. Les aclamades interpretacions dels protagonistes d'aquestes pel·lícules, combinades amb la seva psicologia complexa i els nombrosos èxits pop que ens transporten a la nostàlgia han resultat ser la recepta irresistible per les audiències i, en alguns casos, també pels votants dels premis amb més prestigi.

Repetir aquesta recepta amb el cas del Michael Jackson (una figura molt més problemàtica que els seus companys pop pel seu caràcter polaritzador) sembla ser un assumpte molt més complex, i és que la pel·lícula biogràfica sobre l'inigualable rei del pop serà molt probablement un gran tema de conversa als mitjans de comunicació, fins i tot abans que arribi a la pantalla gran.

La pel·lícula, titulada de forma minimalista com a 'Michael', compta amb un destacat protagonista, un director de renom com és Antoine Fuqua i un equip de producció amb gran experiència i anteriorment premiat. Això és tot el que sabem sobre l'obra fins ara.

De què tractarà la pel·lícula biogràfica de Michael Jackson?

'Michael', que està programada per començar a rodar-se aquest any, exposarà el camí del cantant fins a arribar al cim de l'èxit.

Segons explica 'Variety', serà "un retrat en profunditat sobre el cantant guanyador de premis Grammy que es va convertir en rei del pop". El guionista John Logan, que va escriure 'The aviator' i va col·laborar escrivint 'Gladiator', ha escrit un text que "explorarà tots els àmbits de la vida d'en Michael, incloses les seves actuacions més icòniques".

Controlant totes les decisions en el procés de crear 'Michael' trobem a Antoine Fuqua, un director més conegut pels seus intrigants 'thrillers' ('The Equalizer', 'Training day'), així com per la seva modernització de 'The magnificent seven' (2016). Fuqua va començar a la indústria produint vídeos musicals per Drake, Prince i Stevie Wonder.

Així com 'Back to black', la pel·lícula sobre Amy Winehouse, aquesta sobre Michael Jackson s'està produint amb la col·laboració de l'entorn del cantant. La manera en com les múltiples acusacions de maltractament infantil fetes contra Jackson es tractaran a la pantalla estarà influenciada, sense dubte, per la involucració de la família a la pel·lícula. El cantant va negar aquestes acusacions, va anar a judici on se'l va dictar com no culpable, i va mantenir la seva innocència fins a la seva mort el 2009.

Qui interpretarà a Michael Jackson en aquesta nova pel·lícula?

El càsting es manté dins la família, i és que Michael Jackson és interpretat pel seu nebot de 26 anys, Jaafar Jackson. És el fill d'un dels germans del cantant, Jermaine Jackson, productor musical i anteriorment integrant del grup Jackson 5. Les sovint complicades relacions d'aquest grup amb el seu germà més famós podrien ser un dels arguments secundaris més intrigants de la pel·lícula.

Com a actor principiant, Jaafar aporta el seu propi context musical i poderosos ritmes característics a la seva interpretació.

Una gran part del càsting ja s'havia fet abans que trobessin al protagonista, finalment, molt més a prop de casa, de l'essència de la història. "Vaig conèixer al Jaafar fa més de dos anys i em vaig quedar absolutament impressionat per la forma tan natural en la que personifica l'esperit i la personalitat d'en Michael", explica el productor Graham King. "Era tan poderós que, fins i tot després de portar a terme una cerca arreu del món, estava clar que ell era l'única persona per interpretar aquest paper".

"És increïble veure com Jaafar dona vida al Michael", diu Fuqua. "Va haver-hi una connexió espiritual enorme quan vaig conèixer per primer cop en Jaafar, i és que té una habilitat natural per emular a Michael, a més d'una gran química amb la càmera".

No hi ha informació sobre quina extensió de la vida del cantant cobrirà la pel·lícula, encara que els 26 anys de Jaafar semblen limitar la narració al seu període inicial d'èxit en solitari, i no tant als anys anteriors a la seva mort, amb 50 anys.

Quina és la data d'estrena?

Encara no se sap, però molt probablement serà el 2024, ja que la pel·lícula encara no s'ha començat a rodar.

Antoine Fuqua al set de 'The Equalizer 2'
Foto: Everett Collection Inc /Alarmy Stock PhotoAntoine Fuqua al set de 'The Equalizer 2'

Què s'ha dit sobre la pel·lícula?

Perquè el projecte encara es troba en el punt més inicial, la reacció que ha rebut fins ara ha estat minoritària. Però Jackson continua sent una figura carregada de polèmica i la pel·lícula haurà d'evitar dissimular les parts més fosques de la vida del cantant, sobretot després de l'aclamada sèrie documental 'Leaving Neverland' (2019), la qual va fer públiques les acusacions contra l'artista de forma devastadora.

NO T'HO PERDIS: Les 29 pel·lícules més esperades del 2023

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat