Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Toyota presenta un 'cotxe volador' que podria comercialitzar-se en 2023

El vehicle podria ser utilitzat com una forma de trasllat personal i ràpid entre punts pròxims

Sara Martínez
Escrit per
Sara Martínez
Publicitat

El passat 25 d'agost la companyia japonesa, Toyota, va completar la primera prova de vol del vehicle model SD-03 de tipus eVTOL (aeronaus elèctriques d'enlairament i aterratge verticals). Durant la prova, el nou cotxe volador, SkyDrive, va ser capaç d'aixecar-se a 3 metres de terra i va recórrer una zona voltada durant quatre minuts amb un passatger dins. Encara que sembli una cosa molt futurista, podria ser utilitzat com una forma de trasllat personal i ràpid entre punts pròxims en un futur proper. Aquest model de 'cotxe volador', molt semblant a un helicòpter, és el més petit del món ja que ocupa l'espai de dues places de pàrquing de cotxe.


El director del projecte SkyDriveTomohiro Fukuzawa va apuntar que de moment el vehicle, únicament pot volar al voltant de 5 a 10 minuts, però que s'esperava que el SkyDrive pugui convertir-se en una realitat per a 2023. A més, Fukuzawa va assenyalar: "Volem fer realitat una societat on els cotxes voladors siguin un mitjà de transport accessible i còmode al cel, i les persones puguin experimentar una nova forma de vida segura i còmoda."

SkyDrive
Foto: SkyDrive

Malgrat que diverses empreses automobilístiques estiguin treballant en la creació de vehicles eVTOL i que el Govern del Japó juntament amb diverses empreses tecnològiques i automobilístiques van acordar que el 2023 era el punt de partida per a la comercialització de vehicles voladors, continua sent molt difícil que s'integrin en el nostre dia a dia. Per a aconseguir la seva venda s'han de superar problemes de tècnics com la seguretat o la capacitat dels seus bateries però, a més, també s'han de tenir en compte els problemes d'infraestructura, el control de trànsit aeri, els preus i la facilitat per a conduir un vehicle que va dirigit a un públic que mai ha pilotat una nau.

Últimes notícies

    Publicitat