Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tres catalans obren el primer museu del món d'art en confinament

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Grans noms de la literatura com Shakespeare, de l'art com Munch o de la ciència com Newton van aprofitar confinaments forçats per produir i aconseguir grans fites de la seva prolífica carrera artística o científica. Ja ho diuen que només aturant-se s'avança i en una situació de quarantena com la que vivim, on es disposa de més temps, a vegades, les muses truquen a la porta. Per no desaprofitar tot aquest talent, especialment aquell que parla del temps excepcional que estem vivint, tres barcelonins han creat The Covid Art Museum, el primer museu en línia nascut de la quarantena.

Art Covid 

Art Covid podria sonar a corrent artístic i no seria tan estrany. El mateix confinament és font d'inspiració per reinterpretar clàssics com la Gioconda o per fer una crítica àcida del passadís de casa teva. L'Emma Calvo, el Jose Guerrero i l'Irene Llorca són els fundadors d'aquest peculiar museu que dóna cabuda a tot l'art creat en ple estat d'alarma mundial. Durant aquests dies seleccionen a través de l'etiqueta #CovidArtMuseum tots aquells treballs que tenen un valor artístic i reflexiu i el publiquen al compte d'Instagram. 

The Covid Art Museum
The Covid Art Museum
FOTO: The Covid Art Museum

Ja compten amb més de 6.000 seguidors i quasi 250 obres, entre les quals s'hi troben pintures a l'oli, fotografia, relectures de David de Miquel Àngel, referències a sèries i pel·lícules, il·lustracions o petits clips de cinema. L'objecte que més es repeteix i que ja s'ha transformat en el símbol d'aquesta pandèmia és el paper de vàter, juntament amb els guants o les mascaretes.

Els impulsors del museu han explicat a Betevé que de moment es tracta de recopilar obres que mostrin la cara més artística del confinament i actuar com arxiu digital. En el futur, quan tot aquest estat d'excepcionalitat passi, estan valorant "possibles formats per a fer aquest arxiu més còmode i accessible però encara és aviat per a definir res", diu Emma Calvo en el mitjà barceloní.

NO T'HO PERDIS: museus, centres d'art i galeries que pots veure des de casa

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa en la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat