Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un actor barceloní, el protagonista del més nou de Netflix

Pau Roigé
Escrit per
Pau Roigé
Publicitat

Últimament sembla com si tots els actors hagin de passar per sèries per demostrar el seu potencial. Intèrprets de tradició cinematogràfica estan visitant el mitjà televisiu per sumar-se a l'imparable boom de la ficció seriada. Jude Law a 'The Young Pope', Anthony Hopkins a 'Westworld', Nicole Kidman i Reese Whiterspoon a 'Big Little Lies' o en el seu dia Matthew McConaughey a 'True Detective' són només alguns dels grans noms del cine americà que podem veure a la petita pantalla des de fa poc. Doncs bé, un dels actors catalans amb més projecció internacional, Daniel Brühl, protagonitza 'The Alienist', sèrie produïda per TNT i ara disponible a Netflix.

The Alienist
The Alienist
© TNT

'The Alienist', adaptació del llibre homònim de Caleb Carr, parla sobre un alienista, terme que descrivia els metges que tractaven els malalts mentals a finals del segle XIX, interpretat per Brühl que ha d'investigar una sèrie d'assassinats escabrosos en una bruta i lúgubre Nova York. Molts l'han comparat amb 'Penny Dreadful' pel to i la foscor amb que es tracten els esdeveniments. De fet Paco Cabezas, qui ha dirigit alguns capítols d'aquesta sèrie, és darrere d'un parell d'hores de 'The Alienist'. Un altre dels directors de la sèrie és Cary Fukunaga, culpable de que la primera temporada de 'True Detective' sigui una obra mestra.

'The Alienist' té molts punts forts, però un dels millors són els decorats. Per fer la sèrie van construir una part de Nova York del 1896 a Budapest, i han invertit uns 5 milions de dòlars per episodi perquè tot sigui com més acurat millor. El càsting també és d'altura; a part de Daniel Brühl també veureu a Luke Evans ('La Bella y la Bestia'), Dakota Fanning ('La Guerra de los Mundos') i Brian Geraghty ('En Tierra Hostil').

Els addictes als drames d'època flipareu amb els seus 10 episodis; però compte, no és un 'Downton Abbey', sinó més aviat un 'The Knick' pudent i boig (sí, més).

Últimes notícies

    Publicitat