Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un càmping català, el millor càmping sostenible d'Europa

Aquest càmping de la Costa Brava ha rebut un ADAC Camping Award que premia la seva implicació en reduir l’empremta ecològica

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El càmping ‘La Ballena Alegre’ de Sant Pere Pescador, a l’Alt Empordà, ha estat premiat com a millor càmping sostenible i respectuós amb el medi ambient d’Europa. El guardó l’ha concedit l’ADAC, l’associació automobilística alemanya més gran d’Europa, en els ADAC Camping Awards, que són ‘els Oscars dels càmpings’. 

Una comissió internacional de 40 experts en aquest el sector del càmping ha seleccionat els guanyadors de les quatre categories dels premis: Sostenibilitat i Consciència Mediambiental, Innovació i Desenvolupament, Canvi Demogràfic i Accessibilitat i ADAC Camping Booking.

‘La Ballena Alegre’ ha rebut el premi per a la Sostenibilitat i Consciència Mediambiental, convertint-se així en el càmping més sostenible d’Europa per davant d’altres nominats com el danès Blokhus Natur Camping i l’holandès Ons Buiten.

El jurat ha considerat que aquest càmping destaca pel seu “enfocament holístic” que combina el luxe i la modernitat “amb la protecció sostenible del medi ambient”. Aquest càmping de cinc estrelles de la Costa Brava ofereix nombrosos serveis i, a la vegada, té l’objectiu de reduir la seva empremta ecològica. De fet, cada any estalvien més de 100 tones de CO2.

A ‘La Ballena Alegre’, els bungalous funcionen amb energia solar i són gairebé autosuficients energèticament. A més, el càmping disposa de 14 perforacions geotèrmiques per escalfar o refredar l’aigua, i l’energia resultant de la refrigeració és utilitzada per a climatitzar altres instal·lacions del recinte. 

En les altres categories, els guanyadors han estat el Centro Vacanze Pra’ delle Torri, a Itàlia (en la categoria d’Innovació i Desenvolupament), el 50plus Campingpark Fisching, d’Àustria (en la secció de Canvi Demogràfic i Accessibilitat) i el Camping Stover Strand Kloodt, d’Alemanya (en la categoría ADAC Camping Booking Award). 

NO T'HO PERDIS: Els pobles més bonics de Catalunya

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat