Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un capítol de ‘Friends’ per cada estat d’ànim

Escrit per
Marga Ortiz Isern
Publicitat

La reina de les 'sitcoms' ha fet 25 anys, però indiscutiblement conserva la seva corona. Si no has escoltat mai 'Smelly Cat' o no saps quina és la frase que el Joey utilitza per lligar, probablement has estat vivint sota una roca. I és que malgrat els ordinadors prehistòrics i els telèfons de l’any de la castanya que utilitzen els personatges, 'Friends' és el fenomen televisiu que mai passarà de moda. 

Dues dècades i mitja després de la seva estrena, la comèdia manté unes xifres d’streaming desorbitades tant a la plataforma de Netflix com a la d’HBO, que posen a disposició dels seus usuaris les 10 temporades de la sèrie. Et proposem una llista amb els capítols més èpics que has de tornar a veure segons el teu estat d’ànim i situació, encara que (com molts de nosaltres) ja hagis vist la sèrie de principi a fi unes vint vegades.

Si estàs nerviós i la til·la no et fa efecte

T4 C23 i 24 - ‘The One With Ross’ Wedding’

Que potser has de fer una conferència? O és el teu primer dia a una nova feina? Et cases? En moments com aquests, que de vegades requereixen una bossa de paper que et permeti deixar d’hiperventilar, el que va passar al casament britànic del Ross t’animarà. I és que res –absolutament res– podria ser més desastrós.  


Frase mítica - Joey: “If you’re gonna make me choose between you and the hat, I choose the hat”.

Si et ve de gust riure fins que et faci mal la panxa

T4 C12 - ‘The One With The Embryos’

No passa cada dia això de mirar una pantalla i pixar-te de riure fins al punt que t’has d’eixugar les llàgrimes i et cau el moc. El capítol on els nois s’enfronten a les noies en un joc per decidir qui coneix millor a qui, definitivament està al top 5 de la sèrie.

Frase mítica - Chandler: “Actually, it’s Miss Chandler Bong”.

Si has tingut un dia estressant a la feina

T5 C9 - ‘The One With Ross’ Sandwich’

El dia que t’estiris dels cabells perquè a causa de la quantitat de feina endarrerida no has tingut temps ni per dinar, aquest és el remei perfecte. El Ross (pobret!) et farà veure que, realment, no ets tan desgraciat i que sempre hi ha algú que està pitjor que tu. 

Frase mítica - Rachel: “Sorry I’m late, but I left late”.

Si t’estàs enamorant...

T2 C14 - ‘The One With The Prom Video’

El capítol que marca un abans i un després pel tàndem Ross i Rachel és aquest. Quan torneu a casa d’una exitosa cita, 'enxufeu' a la tele aquest episodi si, a més de somiar desperts, us ve de gust riure de les pintes que tenien els personatges d’adolescents.

Frase mítica - Phoebe: “He’s her lobster!”

Si estàs entre amics i us fa mandra veure una pel·lícula sencera

T3 C2 - ‘The One Where No One Is Ready’

Si esteu bojos per l’apartament de la Monica, aquest capítol és el vostre (és el lloc on transcorre tota l’acció!). L’intent del Ross d’aconseguir que els seus amics s’arreglin en 20 minuts per acompanyar-lo a un sopar de gala es convertirà no tan sols en una tortura, també en una missió impossible.

Frase mítica - Joey: “Look at me, I’m Chandler. Could I be wearing any  more clothes?”.

Si tens remordiments perquè has enviat un missatge que potser no hauries d’haver enviat

T2 C7 - ‘The One Where Ross Finds Out’

Aquesta és la solució perfecta si, després d’una sortida nocturna, us lleveu tot suats perquè us ve un 'flashback' d’aquell WhatsApp que vau enviar mentre anàveu gats. En comptes d’angoixar-vos, podeu riure de l’absurditat de la situació mirant aquest capítol on -gràcies a la Rachel- veureu que, de vegades, les veritats que es diuen després d’agafar una bona turca són les que fan que ens passin les coses més interessants.

Frase mítica - Rachel: “What? My whole insane jealousy thing? Well, you know, as much fun as that was I've decided to opt for sanity”.

Si és 'Black Friday' però no tens un euro per comprar-te res

T5 C10 - ‘The One With All The Thanksgivings’

Després de veure 'Friends', ja sabreu que el Dia d’acció de gràcies és una festivitat molt important als Estats Units. Cada any se celebra durant el quart dijous de Novembre i precedeix el 'Black Friday', el dia de l’any amb les millors ofertes. Doncs bé, si us heu polit tots els vostres estalvis i no teniu d’on rascar quartos, aquest capítol on es veuen els pitjors dies d’acció de gràcies dels personatges us farà sentir una mica menys desgraciats. 

Frase mítica - Monica: “Is anyone thankful for anything else besides a thong?”.

Si tenies pensat anar al gimnàs o fer 'footing' però al final t’ha fet pal

T6 C7 ‘The One Where Phoebe Runs” 

Si us sentiu malament perquè no heu tingut la força de voluntat suficient per complir el vostre propòsit de mantenir-vos en forma, veure córrer a la Phoebe farà que oblideu tot sentiment de culpa. També podeu prendre com a exemple en Chandler i compensar la falta d'exercici amb una mica de neteja.

Frase mítica - Phoebe: “You've met your match, Rachel Green”.

Si el que volies era sortir de festa amb els amics però resulta que estàs malalt

T5 C23 i 24 - ‘The One In Vegas 1 & 2’

Una nit èpica en la qual agafes un pet descomunal i t’ho passes teta amb els amics pot convertir-se en una d’aquelles anècdotes que explicaràs als teus néts quan siguin grans, però si no vas amb compte, pot arribar a passar factura... Si no sabeu del que parlo, pregunteu-li a la Rachel.

Frase mítica - Rachel: “Well, hello, Mr. Rachel!” 

Si en un moment de debilitat et passa pel cap tornar amb l’ex

T4 C1 - The One With The Jellyfish

No has sentit mai a dir que tornar amb el teu ex és com veure una pel·lícula per segona vegada i esperar un final diferent? Aquí en teniu la prova. En aquells moments en què la reconciliació us sembli bona idea, no prengueu cap decisió definitiva fins que hàgiu vist aquest capítol. 

Frase mítica - Ross: “WE WERE ON A BREAK!”

Si no pots esperar que sigui Nadal 

T3 C10 - ‘The One Where Rachel Quits’

Tots els capítols festius de la sèrie són per petar-se de riure i, per aquest motiu, establir un rànquing entre els deu existents resulta una tasca molt difícil. Al final ens hem decantat pel de la tercera temporada, i el factor decisiu ha estat la nadala que la Phoebe dedica als seus amics.

Frase mítica - Chandler: “Well, seeing that drunk Santa wet himself really perked up my Christmas”.

Si el que vols és plorar i acabar un paquet sencer de mocadors

T10 C17 i 18 - ‘The Last One’

Poques coses a la vida ens trencaran tant el cor com dir adéu a aquests personatges que, després de tantes hores, fins i tot semblen amics nostres. El final de la sèrie, però, fa justícia a la comèdia amb uns ‘send-off’ millors dels que podries arribar a somiar. 

Frase mítica - Ross: “I'm not one to kiss and tell... but I'm also not one to have sex and shut up. We totally did it”.

Si, per algun motiu inexplicable, no has vist mai ‘Friends’ 

T1 C1 - ‘The One Where Monica Gets A Roommate’

Ja saps el que diuen, val més tard que mai. Això sí, quedes avisat: un cop cliquis el botó del 'play' no hi ha marxa enrere. Després d’aquests 20 minuts on la Rachel irromp a la vida dels altres cinc, vestida de núvia i després de deixar plantat a l’altar el seu promès, t’esperen un parell de mesos intensos de 'binge-watching'.

Frase mítica - Chandler: “And I just want a million dollars!”

NO T’HO PERDIS: Nostàlgics dels 90: les intros de 31 sèries imprescindibles

Últimes notícies

    Publicitat