Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Un dron capta les imatges més espectaculars del volcà islandès en erupció

El volcà Fagradalsfjall, a uns 50 km de Reykavik, va despertar el divendres passat i la seva erupció segueix activa

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Islàndia, des del passat divendres, ha sumat un atractiu més entre els seus espectaculars paisatges. Es tracta d'una petita erupció de lava del volcà amb un nom tant difícil de pronunciar com Fagradalsfjall. Els experts en la matèria ja feia dies que esperaven que aquest volcà, a només 50 quilòmetres de la capital Reykavik, s'activés i propagues la lava del seu interior a l'exterior després de 800 anys d'inactivitat. Finalment el despertar del volcà va passar aquest divendres passat en forma d'un flux de lava que no ha parat des de llavors, juntament amb un núvol de cendra.

Els turistes i islandesos no han tardat a acostar-se i captar un fenomen natural que no passa sovint i que de moment no suposa cap perill immediat per a la població més propera, Grindavik. Tot i això a mesura que passen els dies la contaminació de l'aire pot acabar agreujant-se, per això s'han tancat els accessos més pròxims al volcà i s'ha recomanat als residents més propers que tanquin finestres i surtin el mínim possible. A més, aquests episodis eruptius s'acompanyen de milers de petits terratrèmols que, en aquest cas, ja van començar a finals de febrer. Qui no ha de témer pel que s'hi pot respirar però sí per l'alta temperatura a que arriba la sortida del volcà, és el dron que el sobrevola i aconsegueix una de les imatges més espectaculars que s'han vist del que és l'erupció més famosa del moment a les xarxes socials.

NO T'HO PERDIS: Així es veu Barcelona buida des de l'aire

Llegeix el número del març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat